Toyota: Απέλυσαν εργαζόμενους με τον πιο κτηνώδη τρόπο

Toyota: Απέλυσαν εργαζόμενους με τον πιο κτηνώδη τρόπο

Βικτώρια, Αυστραλία
Την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη 350 εργάτες της Toyota έχασαν τη δουλειά τους με τον πιο απάνθρωπο τρόπο. Η εταιρία «προσέλαβε» 60 φύλακες ασφάλειας να τη βοηθήσουν να απολύσει 350 εργαζόμενους, που δεν ήξεραν τι συμβαίνει.

Από τις 7 το πρωί, την Τρίτη, στο εργοστάσιο της Toyota

στην Altona, άρχισε μια περίεργη κινητικότητα. Οι φύλακες ασφαλείας έπαιρναν εκείνους που θα απολύονταν από τη γραμμή και τους οδηγούσαν στο χώρο που είχαν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Μικρά σιδερένια ντουλάπια, τα λεγόμενα lockers. Eκεί, έδιναν στον καθένα μια φτηνή καρό πλαστική σακούλα για να βάλει τα πράγματά του. Να αδειάσει το ντουλάπι του. Ακόμη κανείς δεν ήξερε τι συμβαίνει, αν και όλη η διαδικασία τους προκαλούσε ανησυχία και φόβο μαζί. Αυτό δεν θα κρατούσε πολύ. Ένα μικρό ταξίδι από το εργοστάσιο στο Grand Star Receptions με βαν, κι’ εκεί, ένας–ένας, θα έπαιρνε ένα φάκελο όπου ήταν η επίσημη απόλυσή του, τα κριτήρια γι’ αυτήν και κάτι άλλα ψιλά που, αυτή την ώρα τουλάχιστον, φαινόταν άκαιρα, άστοχα, περιττά.

ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΦΕΡΣΙΜΟ

Ο γραμματέας του Αυστραλιανού Συνδικάτου Βιομηχανίας, στη Βικτώρια, Πολ Ντιφελίτσε, θα πει ότι «τους φέρθηκαν σα να ήταν ζώα. Τους είπαν να σταματήσουν αμέσως ό,τι έκαναν, τους έβγαλαν από το εργοστάσιο με συνοδεία σεκιουριτάδων, τους επιβίβασαν σε βαν, τους μετέφεραν σε αίθουσα δεξιώσεων κι εκεί έναν–έναν, τους είπαν ότι ‘μέχρι δω ήταν’. Απολύονται. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είδα κάτι παρόμοιο στη ζωή μου».

Ο ίδιος θα πει ότι «οι απολύσεις δεν θα περάσουν έτσι. Η Toyota θα πρέπει να ετοιμαστεί για σκληρό πόλεμο. Πολλοί από τους απολυθέντες θα διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους».

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εργασιακών Σχέσεων, Μπιλ Σόρτεν, θα πει ότι «αν, πράγματι, έγιναν έτσι τα πράγματα, μιλάμε για απαράδεκτη συμπεριφορά. Ο χρυσός κανόνας, σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι ‘να μην κάνεις στους άλλους, ό,τι δεν θέλεις να κάνουν εκείνοι σε σένα’. Καμιά απόλυση δεν είναι εύκολη. Θα πρέπει, εντούτοις, να γίνεται με αξιοπρέπεια και σεβασμό στον συνάνθρωπό μας».

neoskosmos.com
Keywords
Τυχαία Θέματα