Face control στο πανεπιστήμιο Αθηνών προαναγγέλλει ο νέος πρύτανης

Tweet

Τον «Μεγάλο Αδερφό» προωθεί στο πανεπιστήμιο Αθηνών ο νεοεκλεγείς πρύτανης του πανεπιστημίου, καθηγητής της Νομικής, Θεόδωρος Φορτσάκης που ανέλαβε χθες τα καθήκοντά του, καθώς προανήγγειλε σύστημα ελέγχου και επίδειξη ταυτότητας για την είσοδο σε χώρους του πανεπιστημίου.

«Δεν θα φωνάξω την Αστυνομία, αλλά θα διασφαλίσω την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου», τόνισε, μιλώντας στην εφημερίδα «τα Νέα».

Σύμφωνα με τον Θ. Φορτσάκη, στόχος του

«face control» είναι «τα ναρκωτικά, το λαθρεμπόριο, οι καταστροφές, οι κλοπές και οι ληστείες που συμβαίνουν ακόμη και μέσα στην Πανεπιστημιούπολη».

«Όλα θα γίνουν όμως με μέτρο και ανάλογα με τις περιστάσεις. Σε όλα τα πανεπιστήμια του εξωτερικού εξάλλου υπάρχει έλεγχος εισόδου, αλλά δεν ζητάνε ταυτότητα από κάθε άνθρωπο που μπαίνει για να κάνει τη δουλειά του. Γίνεται επιλεκτικά, αν υπάρχει λόγος», συνέχισε ο πρύτανης για να καταλήξει:

«Αν δηλαδή ένας φοιτητής αρνείται να επιδείξει ταυτότητα δε θα φωνάξω προφανώς την αστυνομία. Αν όμως πάει μια ομάδα να κάνει επεισόδια και να τα σπάσει όλα αναγκαστικά θα την καλέσω. Πρέπει να προστατευθεί επιτέλους το πανεπιστήμιο».

Πηγή: ΑΥΓΗ

Tags: ΕΚΠΑΘεόδωρος ΦορτσάκηςΠΡΥΤΑΝΗΣ ΕΚΠΑ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα