Μουστοκούλουρα αφράτα, γεμάτα αρώματα!

“Μπαμπά, όταν θα φτιάξουμε τα κουλουράκια, ΕΓΩ θα τα φτιάξω… Δεν θα ανακατευθείτε ούτε η μαμά, ούτε εσύ…” Μπροστά σε μία τέτοια δήλωση, με τόση αποφασιστικότητα, εγώ τουλάχιστον κάνω πίσω…

Ύστερα, είναι και ότι το δικαιούται, βρε παιδί μου. Αυτός ο μούστος πέρασε σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από τα χέρια της… Τρύγησε στο αμπέλι, γέμισε και έσυρε τις κλούβες, πάτησε τα σταφύλια στο πατητήρι… Μόνο που δεν τον έβρασε, αλλά είχε ήδη προσφέρει τη δική της συνδρομή, δύσκολο λοιπόν να της χαλάσεις χατίρι.

Το είχα ξεχάσει και έτσι, όταν μου ζήτησε να της βρω “τη συνταγή για τα μουστοκούλουρα”, ένοιωσα

ένα τσίμπημα στην καρδιά, ένα “κέντρισμα” ζήλιας, κακεντρέχειας… Ε, όχι και να μας κάνουν πέρα τα νιάνιαρα…

Εκείνη την ώρα ήταν που σκέφθηκα να “της την χαλάσω τη συνταγή”!!! Και έβαλα μπροστά το σχέδιο… Κινήσεις συντονισμένες, προσεκτικές, με καθαρό νου και αποφασιστικότητα. Θα σου δείξω εγώ…. Νιάνιαρο…

Βρήκα μία συνταγή στο site (“Μουστοκούλουρα μαλακά” από την maraki98) και …της άλλαξα τα φώτα. Στην κυριολεξία!!! Τι το αλεύρι της άλλαξα, τι τον μούστο της τον …“αναβάθμισα” με πετιμέζι, προσέθεσα επιπλέον baking powder (κάπου διάβασα ότι μπορεί και να κατάφερνα με αυτόν τον τρόπο να πικρίσουν…), είπα να τα κάνω και “ζαλιστικά” (έκφραση της κόρης μου για την tiramisu που φτιάχνω) και τους προσέθεσα και κονιάκ πολλών αστέρων, τα φλόμωσα στην κανέλλα και το γαρύφαλλο… Έκανα ό,τι μπορούσα να έρθει η ώρα που θα άκουγα “τα μουστοκούλουρα, την επόμενη φορά θα τα κάνει ο μπαμπάς”

Αμ δε… Τα μουστοκούλουρα ήσαν υπεράνω κάθε προσδοκίας, εξαιρετικά στην υφή και υπέροχα στη γεύση, με ένα σοκολατένιο χρώμα που παρέπεμπε σε ύπαρξη κακάο, με μια πλανεύτρα γεύση ποτού κάπου “στο βάθος”… ΥΠΕΡΟΧΑ!!!

Το αποτέλεσμα ήταν να απαιτήσει η μικρή να καλυφθεί η συνταγή της (της; της; τηηηηηης;) με “δικαιώματα” και να καταφέρω, μόλις σήμερα, που έχει πάει στο σχολείο της, να γράψω αυτές τις γραμμές, ελπίζοντας ότι δεν θα το αντιληφθεί. Και ότι δεν θα έχω και κάποιο πρόβλημα με τη Διαχείριση για θέματα copyright ….. Οι φωτογραφίες ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ, το ορκίζομαι!!!

Keywords
Αναζητήσεις
μουστοκουλουρα μαλακα σαντορίνης, αφρατα μουστοκουλουρα
Τυχαία Θέματα
Μουστοκούλουρα,moustokouloura