Spaghetti με “άγριες” αχιβάδες

Ένα πολύ απλό αλλά και πολύ ραφινάτο πιάτο, ικανό να κερδίσει και τον πιο απαιτητικό καλεσμένο σας. Ο συνδυασμός των ζυμαρικών με τα θαλασσινά είναι αξεπέραστος και η επιλογή ενός μακρόσχημου ζυμαρικού και ειδικότερα των spaghetti, είναι η ιδανικότερη.
Λίγα υλικά αλλά καλά διαλεγμένα, αν θέλετε να μείνει το πιάτο σας αξέχαστο : Καλό ελαιόλαδο, μυρωδάτο σκορδάκι, φρέσκος ο μαϊντανός, θανατικά καυτερή η πιπερίτσα, καλής ποιότητας τα spaghetti. Και, βέβαια, φ ρ ε σ κ ό τ α τ ε ς οι αχιβάδες (για να εκμεταλλευτείτε την αξεπέραστη γεύση τους και το θαλασσινό τους
άρωμα).
Μετά το 8ο βήμα, μπορείτε να αποφασίσετε εάν θα τις κάνετε λευκές ή κόκκινες, με τη προσθήκη ντομάτας στο τηγάνι. Η προσθήκη ή μη ντομάτας είναι καθαρά προσωπική επιλογή, και οι δύο εκδοχές (λευκή και κόκκινη) έχουν τη νοστιμιά τους. Οι “παραδοσιακοί” το θέλουν με λευκή σάλτσα, επιμένοντας ότι με τον τρόπο αυτό νοιώθεις καλύτερα τη γεύση της αχιβάδας. Συμφωνώ α π ό λ υ τ α μαζί τους !!
Μία παραλλαγή της συνταγής (που προσθέτει μάλιστα και αρκετό ...εφέ στο σερβίρισμα) υπάρχει ήδη στο site, και μπορείτε να τη βρείτε στη συνταγή για “Spaghetti με αχιβάδες, στη λαδόκολλα”.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Spaghetti, “άγριες”,Spaghetti, “agries”