Υγρό κέικ σοκολάτας με μαρμελάδα μπανάνα

Παίρνουμε μια πρώτη γεύση από το καινούργιο τεύχος των Γλυκών Ιστοριών που μόλις κυκλοφόρησε με κεντρικό θέμα: πρωτότυπα γλυκά με μαρμελάδα.

ΔιαδικασίαΜαρμελάδα μπανάνα: Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις ζυγίζουμε να είναι ακριβώς 1 κιλό. Ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, προσθέτουμε τις μπανάνες και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Οταν είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι.

Κέικ: Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο

σε μπεν μαρί (σε ένα ανοξείδωτο μπολ που έχουμε στερεώσει σε κατσαρόλα με νερό που βράζει) ή στο φούρνο μικροκυμάτων (για 1 λεπτό στα 600 W ανακατεύοντας ενδιαμέσως για να μην καεί η σοκολάτα).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μικρή παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ διαστάσεων 11 x 20 εκ. και ύψους 7 εκ.

Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με αυγοδάρτη και τα προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε στη φόρμα. Ψήνουμε για 25 λεπτά. Βυθίζουμε στο κέντρο του γλυκού ένα μαχαίρι. Αν βγει υγρό αλλά χωρίς ίχνη άψητης ζύμης, είναι έτοιμο. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, για να διατηρήσει την υγρασία του. Οταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε.

Στην επιφάνεια αυτού του κέικ δημιουργείται μια λακκούβα, την οποία γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μπανάνα.

Keywords
Αναζητήσεις
cake sokolatas me marmellada bananas
Τυχαία Θέματα
Υγρό,ygro