Βότκα με πράσινο μήλο και τζίντζερ

«Απόλυτα» σουηδικό το νέο μπουκάλι της Αbsolut, που εντυπωσιάζει κάθε φορά που λανσάρει νέο μπουκάλι. Για το τελευταίο μια ματιά στο site της με τις συλλεκτικές της φιάλες θα σε πείσει.

 

Το νέο πόνημα της σουηδικής «βοτκοποιίας» λέγεται Svea, όπως αποκαλούν την πατρίδα τους χαϊδευτικά οι Σουηδοί, και το επιμελήθηκε ο σημαντικός εικαστικός της μακρινής χώρας Fredrik Söderberg, ο οποίος κατασκεύασε μια παράσταση με το πέρασμα από το θερινό προς το χειμερινό ηλιοστάσιο: στην εμπρόσθια όψη του μπουκαλιού δεσπόζει ο μεγάλος ήλιος του

σουηδικού καλοκαιριού, στην οπίσθια, η απόλυτη νύχτα του βόρειου χειμώνα. Βουνά, σύννεφα, λουλούδια, κωνοφόρα δέντρα και άλλα σύμβολα κοσμούν τη φιάλη, με το φιδόμορφο ερπετό Midgård να ενώνει τα σκόρπια στοιχεία σε ένα ενδιαφέρον σύνολο.

 

Το περιεχόμενο του μπουκαλιού επίσης μια γέφυρα ανάμεσα στη γεύση του χειμώνα και του θέρους. Η δροσιά του πράσινου μήλου, που σηματοδοτεί το τέλος του σουηδικού καλοκαιριού (και στην Ελλάδα αυτή είναι η εποχή που ξεκινά η συγκομιδή των μήλων), ανταλλάσσει ιδέες με το πικάντικο τζίντζερ, γεύση του βαθέος χειμώνα και των χριστουγεννιάτικων γλυκισμάτων.

 

Την απολαμβάνεις όπως αγαπάς. Σκέτη (περασμένη από το ψυγείο να είναι δροσερή), με πάγο, σε κοκτέιλ. Και μια ιδέα: Χτυπάμε 200 γρ. φράουλες με 50 γρ. ζάχαρη στο μούλτι πολύ καλά, για 3-4 λεπτά. Σουρώνουμε τη «σάλτσα» από λεπτό σουρωτήρι. Γεμίζουμε το σέικερ παγάκια και βάζουμε 2 μεζούρες από τη φραουλόσαλτσα, 1 μεζούρα βότκα Absolut Svea, λίγες σταγόνες λάιμ και ελάχιστο από το ξύσμα του. Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε ψηλό ποτήρι με πάγο.

 

 Η φιάλη είναι συλλεκτική και διατίθεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Το προϊόν θα βρεις σε ενημερωμένες κάβες.
Keywords
Αναζητήσεις
svea absolut που θα την βρω
Τυχαία Θέματα