Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου γιορτάσαμε την ... Καθαρά Δευτέρα!

Δεχτήκαμε την πρόσκληση των Αφων Χαΐτογλου και της διαφημιστικής εταιρείας Η+Κ Strategies (με αφορμή την συνεργασία τους) και δοκιμάσαμε ένα σαρακοστιανό μενού στο Bar Restaurant «Shamone» με πρωταγωνιστή το σουσάμι και τα προϊόντα του. Το μενού επιμελήθηκε ο ευφάνταστος βορειοελλαδίτης σεφ Νίκος Κατσάνης και, όσο να πει κανείς, αυτό και μόνο ήταν μια εγγύηση για την επιτυχία της βραδιάς. Διατροφολόγοι μάς μίλησαν για τα ευεργετικά οφέλη του σουσαμιού και του ταχινιού, για τις λιγνάνες και την βιταμίνη Ε που περιέχονται σε αυτά, τις αντιοξειδωτικές

τους δράσεις και για το πόσο απαραίτητα είναι στην τόσο βεβαρημένη σύγχρονη διατροφή μας. Πειστήκαμε, όμως, να τα εντάξουμε στην καθημερινότητα μας, αφού δοκιμάσαμε την πρώτη μπουκιά από το διάσημο φακόρυζο του σεφ με σάλτσα από ταχίνι, το σιταρότο σουπιάς με λεμονάτο ταχίνι, το χούμους με ρόδι, την ταραμοσαλάτα με σησαμέλαιο, τους αρωματικούς χορτοκεφτέδες, την πατατοσαλάτα, τα φασόλια πιάζ κ.ά., όλα εξαιρετικής έμπνευσης και νοστιμιάς. Και για επιδόρπιο, Μακεδονικός χαλβάς με κακάο και αμύγδαλα αλλά και σε μους με δαμάσκηνα και σε τρουφάκια με σοκολάτα.

Ο στόχος των Αφών Χαΐτογλου επιτεύχθη. Μας έκαναν συμμέτοχους σε νέες γευστικές απολαύσεις και μας έπεισαν ότι το σουσάμι «πάει»...παντού!

Keywords
Τυχαία Θέματα