Τάρτα μήλου με μαρμελάδα πορτοκάλι

Η Μαρίνα Μαυρομάτη από την Θεσσαλονίκη ετοίμασε μια υπέροχη τάρτα με μήλα.

Διαδικασία Ετοιμάζουμε πρώτα την ζύμη της τάρτας. Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν δεν έχουμε μίξερ ανακατεύουμε τα υλικά γρήγορα με τα χέρια, ώστε να μην λιώσει το βούτυρο. Τυλίγουμε με τη διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30΄.

 

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες

πάχους 0,5 εκ. Ραντίζουμε τις φέτες με τον χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 26 εκ. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε πάνω σε χαρτί φούρνου ή σε επιφάνεια σιλικόνης, σε ένα φύλλο πάχους 0,5 εκ. στη διάμετρο της φόρμας.

 

Μεταφέρουμε προσεκτικά το φύλλο της ζύμης στη φόρμα και το πιέζουμε με τα δάχτυλα για να πάρει το σχήμα της. Κόβουμε κομμάτια χαρτιού ή ζύμης που περισσεύουν. Τρυπάμε την επιφάνεια της ζύμης σε πολλά σημεία με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το 1 φλυτζάνι μαρμελάδα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε πάνω στην μαρμελάδα τα κομμάτια του μήλου ακτινωτά. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, το τζίντζερ και τα αμύγδαλα. Με τα κομμάτια της ζύμης που περίσσεψαν πλάθουμε κορδονάκια και στολίζουμε την επιφάνεια της τάρτας.

 

Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με 1 κ.σ. νερό και αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης. Τέλος, κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το σκορπίζουμε στην επιφάνεια της τάρτας.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτα περίπου, μέχρι να ροδίσει η τάρτα. Πριν σερβίρουμε την τάρτα, την αφήνουμε να κρυωσει.

Keywords
Αναζητήσεις
ταρτα μηλου με μαρμελαδα
Τυχαία Θέματα