Σοκολάτα κρεμέ με φράουλα

Ο Στέλιος Παρλιάρος ταιριάζει σοκολάτα με φράουλες σε ένα υπέροχο κρεμέ.

Διαδικασία Βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Ετοιμάζουμε μια κρεμ ανγκλέζ: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ελαφρώς με έναν αυγοδάρτη τη ζάχαρη με τους κρόκους και προσθέτουμε λίγο

από το μείγμα γάλακτος - κρέμας γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Λίγο πριν αρχίσει να βράζει, δηλαδή στους84° - 85° C (πάνω από αυτήν τη θερμοκρασία η κρέμα «κόβει», γιατί ψήνεται ο κρόκος), κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.

Περιμένουμε ένα λεπτό να μαλακώσει λίγο η σοκολάτα, προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες και ομογενοποιούμε με τον αυγοδάρτη ή, κατά προτίμηση, με ένα μπλέντερ χειρός, προσέχοντας να μην το ανασηκώνουμε συνεχώς, για να μην πάρει αέρα το μείγμα και δημιουργηθούν φυσαλίδες. Μάλιστα, για να γίνει πιο λεία και γυαλιστερή η κρέμα, τοποθετούμε το μπολ πάνω από παγάκια και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η κρέμα κρυώσει.

Μοιράζουμε σε ατομικά ρηχά μπολ ή σε ποτήρια και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε. Αυτή η κρέμα έχει πλούσια γεύση σοκολάτας, απαλή υφή και μοιάζει με παχύρρευστη σος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σοκολάτα,sokolata