Σκούφο (Θεσσαλονίκη)

Σαρδέλες - γύρος, σημειώσατε Χ. Πού; Σ’ ένα από τα πιο αξιόλογα εστιατόρια της συμπρωτεύουσας.

Η θέση Βρίσκεται στη διασταύρωση της Μπότσαρη με την Καραμανλή, πίσω από μια νησίδα πρασίνου, σε ένα χώρο που ιστορικά και από εμπορικής πλευράς είχε γνωρίσει περισσότερες αποτυχίες από επιτυχίες.

 

Η ατμόσφαιρα Οι ιδιοκτήτες Δήμητρα Μπάρδα (στυλίστ) και Μπάμπης Ζωίδης (αρχιτέκτων τοπίου), έφτιαξαν με μεράκι και γούστο ένα πολύ όμορφο μαγαζί, φιλόξενο και καλαίσθητο.

 

Το φαγητό Η κάρτα του χωρίζεται σε μεζέδες, σαλάτες,

θαλασσινά και κρέατα, ενώ οι πρώτες ύλες επιλέγονται προσεκτικά, αναδεικνύοντας παραδοσιακές ελληνικές νοστιμιές. Τα τυριά με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης έχουν την τιμητική τους στο «Σκούφο», με χαρακτηριστικό παράδειγμα το εξαιρετικό τηγανητό λαδοτύρι Μυτιλήνης με κρούστα μυρωδικών που πήραμε στην αρχή. Εξίσου καλοτηγανισμένα ήταν και τα στικς (sic) κολοκυθιού με γιαουρτόσκορδο. Λόγω ζέστης προτιμήσαμε κυρίως θαλασσινά, δοκιμάζοντας το φρέσκο χταπόδι στη σχάρα με σαλάτα φακής, αλλά και τα όστρακα στη λαδόκολλα. Το pièce de résistance ήταν οι στρουμπουλές, ζουμερές σαρδέλες στη σχάρα, άψογα ψημένες και αρτυμένες. Η καλοφτιαγμένη σαρδέλα στην εποχή της είναι κατ’ εμέ, παρά την ταπεινότητά της, πολύ νοστιμότερη από άλλα ακριβότερα και «καθαρότερα» ψάρια. Από τα κρέατα αξίζει να δοκιμάσετε έναν πρωτότυπο γύρο στη σχάρα με πάπρικα και πίτες. Ο μάλλον ανορθόδοξα κομμένος γύρος ήταν νοστιμότατος και χωρίς τις συνήθεις υπερβολές στο αλάτι και στα λοιπά μπαχάρια. Η καλή ποιότητα συνεχίζεται και στα γλυκά (πολύ καλό σορμπέ από φρέσκες φράουλες) αλλά και τα διάφορα σεμιφρέντι, τα οποία καθαρίζουν θαυμάσια τον ουρανίσκο μετά τους μεζέδες.

 

Ο λογαριασμός 20 - 35 ευρώ το άτομο για ένα πλήρες γεύμα.

 

Η κάβα Θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από γκουρμέ μπίρες απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς και επιλεγμένες, επίσης ελληνικές, ετικέτες κρασιών. Κατά καιρούς μάλιστα, το κατάστημα οργανώνει βραδιές συνδυασμένης γευσιγνωσίας/οινογνωσίας με μικρούς παραγωγούς.

 

Επιπλέον πληροφορίες Λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας, από τη 1 μ.μ. μέχρι αργά τα μεσάνυχτα.

 

 Σκούφος - Εδέσματα, Κωνσταντινουπόλεως 140, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2313-002.207.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκούφο Θεσσαλονίκη,skoufo thessaloniki