Σιροπιαστό κέικ με σοκολάτα και καφέ

Το ότι έχει σοκολάτα το τοποθετεί στη δεκάδα των καλύτερων κέικ. Το ότι έχει σιρόπι, το ανεβάζει στην κορυφή!

Διαδικασία Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη έως ότου γίνει μια πολύ αφράτη, λευκή κρέμα. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί (δηλαδή

σε ένα ανοξείδωτο μπολ, που έχουμε στερεώσει πάνω από κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Την προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι, τα αλεσμένα αμύγδαλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα ή ταψί διαμέτρου 20 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι, που ακουμπάμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 170° C. Λίγο πριν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, ετοιμάζουμε και το σιρόπι, ώστε να είναι ζεστό.

Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα βράζουμε για 2 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο και το περιχύνουμε αμέσως με το μισό σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρισμα: Κόβουμε το κέικ σε 8 κομμάτια και περιχύνουμε κάθε κομμάτι με 2 κουτ. σούπας επιπλέον σιρόπι.

Keywords
Αναζητήσεις
κεικ στο ταψι, σιροπιαστο κεικ με ροφημα σοκολατας
Τυχαία Θέματα
Σιροπιαστό,siropiasto