Μεσσηνιακή Γη

Εξαιρετικό σύγκλινο -και όχι μόνο- σε ένα μικρό, οικογενειακό μπακάλικο στην Καισαριανή.

Λίγα λόγια για το μαγαζί Τα αδέλφια Γιάννης και Χριστίνα Βασιλοπούλου, φοιτητές στο μαθηματικά και τη νομική αντίστοιχα, κατάγονται από το χωριό Σολάκι Μεσσηνίας, στο οποίο η οικογένειά τους, οικογένεια ελαιοπαραγωγών, έχει δικό της λιοτρίβι ψυχρής έκθλιψης. Ως εκ τούτου, η δημιουργία ενός μικρού μπακάλικου στην Καισαριανή με λίγα αλλά εκλεκτά είδη ήταν αναπόδραστη.

Τι ψωνίζουμεΤα προϊόντα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τα δικής τους παρασκευής και αυτά που διαθέτουν από μικρούς παραγωγούς.

Στην πρώτη κατηγορία είναι φυσικά το ελαιόλαδο, αληθινός χυμός ελιάς, καταπράσινος και παχύς στην πολύ καλή τιμή των 3,80 το λίτρο και τα καλούδια που φτιάχνει η μαμά των παιδιών: ελιές Καλαμών, «χαρακτές», φυλαγμένες σε άλμη, εποχικά γλυκά κουταλιού αλλά και χιονάτο, χειροποίητο σαπούνι. Εκτός των παραγόμενων από την οικογένεια προϊόντων, εστιάζουμε στο θεϊκό σύγκλινο Μάνης, που φυλάνε σε μεγάλα κομμάτια βουτηγμένα σε ελαιόλαδο, μέσα σε πήλινη γάστρα. Το προμηθεύονται από κρεοπωλείο στην Καλαμάτα, είναι φρέσκο και απαλό σαν αφρός, αρωματικό και καλοβρασμένο, σωστά καπνισμένο και δεν έχει ταλαιπωρηθεί από την ψύξη, ούτε από την συσκευασία. Είναι, με λίγα λόγια, το απόλυτο σύγκλινο!

Επόμενος γευστικός μας σταθμός τα λουκάνικα με πορτοκάλι του Πουλόπουλου, γνωστού στην περιοχή της Καλαμάτας και η γραβιέρα Αδαμόπουλου από αιγοπρόβειο γάλα, μαλακιά, γλυκιά και γεμάτη στη γεύση. Βρίσκουμε ακόμα αλμυρή γραβιέρα από την Αρκαδία, πιο σκληρή, για μεζέδες και μακαρόνια, σφέλα σφικτόσαρκη και αλμυρή, ρίγανη, βότανα και μέλι Ταϋγέτου, κρασί από το Ζευγολατιό Μεσσηνίας και φυσικά τα ιδιότροπα ψωμάκια-παξιμάδια από φούρνο της Καλαμάτας. Τα ζυμαρικά είναι χειροποίητα από μικρό παραγωγό της Μάνης, ενώ τα όσπρια, όπως και τα ρύζια, από τη Βόρεια Ελλάδα.

Μεσσηνιακή Γη, Εθνάρχου Μακαρίου 19, Πλατεία Παναγίτσας, Καισαριανή, 697 814 6029
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεσσηνιακή Γη,messiniaki gi