Φιλέτα γλώσσας με πράσα στη λαδόκολλα

Εύκολο, υγιεινό και πεντανόστιμο το ψαράκι που ετοιμάζει σήμερα η Ντίνα Νικολάου. Άσε που θα το λατρέψουν και τα παιδιά!

Διαδικασία Στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας τα φιλέτα της γλώσσας και τα περιχύνουμε με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 8 - 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, να μαραθούν. Προσθέτουμε το κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 5 - 6 λεπτά να εξατμιστεί το

αλκοόλ. Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο ή την πάπρικα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το ξίδι και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Κόβουμε 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας. Μοιράζουμε το μείγμα του τηγανιού στις λαδόκολλες και από πάνω βάζουμε από ένα φιλέτο γλώσσας. Κλείνουμε τις λαδόκολλες σε πακετάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό. Ψήνουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή άλλο της αρεσκείας μας.

 

Στο ποτήρι Ένα απαιτητικό και φινετσάτο Viognier, από αυτά που υπέροχα οινοποιούνται στην Ελλάδα, θα συνόδευε ευχάριστα ένα επίσης φινετσάτο πιάτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φιλέτα,fileta