Αυλή (Ρέθυμνο)

Κρητική δημιουργική κουζίνα, βασισμένη σε παλιές παραδοσιακές συνταγές και υλικά από το κτήμα τους και ντόπιους παραγωγούς και κτηνοτρόφους.

Η θέση Είναι το εστιατόριο του ομώνυμου boutique ξενοδοχείου στην καρδιά της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου. Μετρά 25 χρόνια ζωής και παραμένει ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το προσεγγίζουμε με τα πόδια, αφού μέσα στην πόλη δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα.

Η ατμόσφαιρα Στεγάζεται σε παλιό αναπαλαιωμένο κτίριο του 16ου αιώνα, που «αντέχει» από τα χρόνια της Ενετοκρατίας.

Στο εσωτερικό του κυριαρχεί η πέτρα, ενώ εκτός από τα καλοστρωμένα τραπέζια με σερβίτσια και τραπεζομάντηλα που αποπνέουν μια αίσθηση μοντέρνου, το σκηνικό συμπληρώνουν ξύλινα έπιπλα διακοσμημένα με παλαιά αντικείμενα καθημερινής χρήσης των ρεθεμνιώτικων σπιτιών. Το σέρβις είναι φιλικό και αντιπροσωπευτικό της κρητικής φιλοξενίας.

Το φαγητό Στη διάρκεια της χειμερινής σεζόν, το μενού αλλάζει από εβδομάδα σε εβδομάδα ανάλογα με τα υλικά της εποχής και τη δημιουργική διάθεση του σεφ, κ. Μιχάλη Χάσικου, που ανέλαβε πριν από λίγο καιρό τα ηνία της κουζίνας. Εκείνο το βράδυ της χειμωνιάτικης ακόμα Παρασκευής, λοιπόν, το δείπνο μας ξεκίνησε με το πιο ωραία τηγανισμένο μοσχαρίσιο συκώτι που έχουμε δοκιμάσει ποτέ, σερβιρισμένο με σταμναγκάθι και μια μπρουσκέτα από χαρουπόψωμο (που ζυμώνεται στην κουζίνα της Αυλής, παρακαλώ!) με ψητό απάκι. Περνώντας στα κυρίως, ήταν εξαιρετικό το ψαρονέφρι με ψητά μανιτάρια, πάστα σύκου και φουντούκι, και ενδιαφέροντα τα πικάντικα φιλετάκια από κοτόπουλο, μαριναρισμένα σε λεμόνι και μέλι, συνοδεία ψητών λαχανικών με ξινομυζήθρα και πετιμέζι με άρωμα πορτοκάλι.Αυτές τις μέρες αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Χάσικος ολοκληρώνει το μενού του εστιατορίου για την επερχόμενη εαρινή και θερινή σεζόν, όπου μεταξύ άλλων θα γευτούμε αχινό με μους από κρίταμο, μπρουσκετάκια από χαρουπόψωμο με ταραμά και τσιπς γαρίδας, φέτα με κρούστα από καραμελωμένο σύκο και μπάρες από ξινόχοντρο με μπουμπουριστούς χοχλιούς με χαρουπόμελο και φασκόμηλο.

Ο λογαριασμός 25-30 ευρώ το άτομο με ένα ποτήρι κρασί.

Η κάβα Παραπλεύρως του εστιατορίου λειτουργεί και η Οινοθήκη (Fusion Enoteca) της Αυλής, με περισσότερες από 400 ετικέτες ελληνικών και πρωτίστως κρητικών κρασιών, που σερβίρονται και με το φαγητό.

Επιπλέον πληροφορίες Το καλοκαίρι που είναι και η φουλ σεζόν της κρητικής πόλης, διοργανώνονται μαθήματα μαγειρικής σε έναν παλιό ξυλόφουρνο, ενώ υπάρχει και η συμμετοχή του κόσμου (συνήθως των πελατών του ξενοδοχείου) στη συγκομιδή των φρούτων και των λαχανικών από το κτήμα της Αυλής που βρίσκεται στον Πλατανιά Ρεθύμνου.

Ξανθουδίδου 22 και Ραδαμάνθυος, Ρέθυμνο, Κρήτη, τηλ.: 28310 58250, 28310 26213.

Keywords
Τυχαία Θέματα