O μεγαλύτερος όμιλος στη Μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια είναι Ελληνικός

Δύο από τις μεγαλύτερες Ελληνικές εταιρείες στο χώρο της ιχθυοκαλλιέργειας, η Σελόντα ΑΕ και η Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ ανακοίνωσαν τη συγχώνευσή τους.

Τι συμβαίνει όταν δύο σημαντικές εταιρείες σε έναν τομέα ενώνουν τις δυνάμεις τους; Η απάντηση είναι απλή: δημιουργούν έναν κολοσσό. Η Σελόντα ΑΕ και η Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ, δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της ιχθυοκαλλιέργειας και εμπορίας ψαριών, ανακοίνωσαν τη συγχώνευσή τους, η οποία θα δημιουργήσει

τον μεγαλύτερο παραγωγικό Όμιλο τσιπούρας και λαυρακιού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το νέο σχήμα θα έχει την εταιρική επωνυμία Σελόντα και προβλέπεται να είναι εντυπωσιακού μεγέθους: οι ενοποιημένες του πωλήσεις θα ξεπερνούν τα 230 εκ. ευρώ και θα κατέχει περίπου το 15% της παγκόσμιας αγοράς τσιπούρας και λαβρακιού -αξίζει να σημειωθεί πως η τσιπούρα και το λαβράκι είναι τα πλέον δημοφιλή μεσογειακά ψάρια παγκοσμίως και έχουν αναδειχθεί ως το πρώτο ελληνικό προϊόν σε αξία εξαγωγών.

Η ισχύς σε αριθμούς

*Οι συνολικές πωλήσεις ψαριού του συγχωνευμένου σχήματος θα ξεπεράσουν τους 40.000 τόνους που αντιστοιχούν στο 35% της εγχώριας παραγωγής.

*Οι εξαγωγές σε περισσότερες από 20 χώρες αναμένεται να φτάσουν τους 35.000 τόνους (87%) φρέσκων ελληνικών ψαριών.

*Η παραγωγή του νέου Ομίλου θα πραγματοποιείται σε 72 θαλάσσιες μονάδες εκτροφής και 7 ιχθυογεννητικούς σταθμούς.

*Ο νέος Όμιλος διαθέτει 14 συσκευαστήρια και 2 κέντρα διανομής και μεταποίησης.

*Στα πλαίσια του Ομίλου θα λειτουργούν πλέον 12 εταιρείες που θα απασχολούν περίπου 1.500 εργαζόμενους.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα αποτελείται από 7 μέλη , ενώ η Διοικητική Ομάδα της νέας εταιρίας θα συγκροτηθεί από τους Γιάννη Στεφανή (Εκτελεστικό Πρόεδρο), Στέφανο Μανέλλη (Διευθύνοντα Σύμβουλο), Γιάννη Ανδριανόπουλο (Γενικό Διευθυντή) και Θανάση Πραχάλη (Οικονομικό Διευθυντή).

Την ικανοποίησή τους δηλώνουν τα στελέχη των δύο εταιριών, εκφράζοντας την πίστη πως ο νέος Όμιλος θα ανταποκριθεί ακόμα αποτελεσματικότερα στις σύγχρονες προκλήσεις και θα συνεχίσει να συμβάλλει στην ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας. Σημειώνεται, τέλος, πως το νέο σχήμα υπόκειται στις εγκρίσεις των Γενικών συνελεύσεων των 2 εταιριών, της Επιτροπής Ανταγωνισμού καθώς και του Υπουργείου Ανάπτυξης , Υποδομών, Μεταφορών και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα