Abovo

Μια κηφισιώτικη πρόταση για υψηλή γαστρονοµία µε καλές πρώτες ύλες και φαντασία, χωρίς υπερβολές.

Η θέση Στην κεντρική Κολοκοτρώνη, κοιτάζει από ψηλά την πλατεία του Κεφαλαρίου.

 

Η ατμόσφαιρα Ο χώρος, µε µοντέρνα, µίνιµαλ διακόσµηση, αποπνέει µια ζεστασιά που σου υπόσχεται ότι θα περάσεις καλά. Σε πρώτο πλάνο, η υπερσύγχρονη ανοιχτή κουζίνα του σεφ, το βασίλειο του Μιχάλη Νουρνόγλου. ∆υναµικό στοιχείο του μαγαζιού είναι και το τέλεια εξοπλισµένο µπαρ του, πίσω από το οποίο η Μυρσίνη Σπανέλη ετοιµάζει κλασικά κοκτέιλ,

αλλά και δικές της, πρωτότυπες δηµιουργίες.

 

Το φαγητό Το µενού µεταβάλλεται ανάλογα µε τις πρώτες ύλες κάθε εποχής, οι οποίες φτάνουν στο εστιατόριο από αυστηρά επιλεγµένους, µικρούς προµηθευτές απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και από γνωστούς εισαγωγείς. Ειδικότητα του Μιχάλη είναι η γευστική ανάδειξη κάποιων κοµµατιών κρέατος που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά στο ευρύ κοινό (διάφραγµα, πτερύγιο, µάγουλα, στηθοπλευρά), καθώς και η µεσογειακή «µετάφραση» διεθνών ή εξωτικών πιάτων. Γι’ αυτό µην παραλείψετε να ρίξετε µια µατιά στο ενδιαφέρον γλωσσάρι που βρίσκεται στο πίσω µέρος του καταλόγου. Από τα πιάτα του ξεχωρίσαμε το καπνιστό χέλι µε πουρέ από παντζάρι και σάλτσα εσπεριδοειδών, ένα καλοχυλωμένο ριζότο µιλανέζε µε γλυκάδια αρνιού, αλλά και το μοσχαρίσιο διάφραγµα µε πουρέ πατάτας µε άρωµα τρούφας και σάλτσα µε Port και ταπιόκα.

 

Ο λογαριασμός 30-35 € το άτοµο.

 

Η κάβα ∆υνατό σηµείο του εστιατορίου η λίστα κρασιών, που επιμελείται ο Θόδωρος Λέλεκας. Περιλαµβάνει 108 αξιόλογες επιλογές από τον ελληνικό και τον διεθνή αµπελώνα. Ιδιαίτερη έµφαση έχει δοθεί στις επιλογές σε ποτήρι, οι οποίες φτάνουν τις τριάντα.

 

Επιπλέον πληροφορίες Λειτουργεί Τρίτη - Σάββατο, 8.30 μ.μ. - 12.30 π.μ. και το µεσηµέρι της Κυριακής. Υπάρχει χώρος για καπνίζοντες.

 

 Κολοκοτρώνη 37, Κηφισιά, τηλ. 210-80.15.325, www.abovo-restaurant.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Gastronomos
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές