Ψητά μήλα με κανέλα και τζίντζερ

Η εναλλακτική συνταγή στη μηλόπιτα για όσους έχουν ξεκινήσει διατροφή!

Της ΔουκοπούλουΓεωργίας
Διαιτολόγου - Διατροφολόγου

Λίγο ο χειμώνας με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις (aka χουχούλιασμα, τσιμπολόγημα), λίγο η αναποφασιστικότητά σου να ξεκινήσεις την αναθεματισμένη δίαιτα, όντας στο κατώφλι της Άνοιξης (και του Καλοκαιριού), καταναλώνεις περισσότερη «ενέργεια» απ΄ ότι θα ήθελες, και δη σε μορφή γλυκών.

Αυτή η συνταγή δεν θα σου πω ότι ερεθίζει το ίδιο τους γευστικούς σου κάλυκες, όπως 1 περίτρανο κομμάτι μηλόπιτας (αχ Παναγίτσα μου!),

αλλά σε βοηθάει τουλάχιστον να ξεκινήσεις μία φιλότιμη προσπάθεια, μπας και μαζευτείς λιγάκι. Summer is on its way!

Total Time: 01h 20min Prep Time: 01h 20minNutrition facts: Calories: 162 kcal; Υλικάμήλο - 8 Golden Delicious γλυκά ολόκληρα καθαρισμένα χυμός πορτοκαλιού - 500 mlΓια τη γέμιση:ξύσμα λεμονιού - από 4 λεμόνιαμήλο - 3 κόκκινα καθαρισμένα χοντροτριμμέναστέβια - 2 κ.σ.τζίντζερ - 1 κ.γλ. σε σκόνηχυμός λεμονιού - από 1 λεμόνικανέλα - 2 κ.γλ. σε σκόνηΕκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Από τα κίτρινα μήλα αφαιρούμε τον πυρήνα με τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή προσεκτικά μ’ ένα κοφτερό, μυτερό μαχαίρι. Τα βάζουμε σ’ ένα ταψί, περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, σκεπάζουμε με λαδόκολλα, μετά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30λεπτά.

Στο μεταξύ, ζεματίζουμε το ξύσμα για 10 δευτερόλεπτα σ’ ένα μπρίκι με νερό που βράζει. Σουρώνουμε αμέσως.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ξύσμα με τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύουμε. Ξεφουρνίζουμε τα μήλα και τα παραγεμίζουμε με ένα κουταλάκι με το μίγμα μας. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150οC και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο- ξεσκέπαστο- για ακόμη 20-30 λεπτά ή μέχρι να μελώσουν τα μήλα.

Ενδιαμέσως, τα περιχύνουμε 2-3 φορές με τα υγρά του ταψιού.

Σερβίρουμε με το ζουμάκι τους και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με φύλλα δυόσμου.

Δουκοπούλου Γεωργία
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
M. +30 6947 426662
E. [email protected]

The post Ψητά μήλα με κανέλα και τζίντζερ appeared first on Νηστικό Αρκούδι - Συνταγές Μαγειρικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα