Χαρτογράφησε το γεύμα σου

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί ποιoς και τι εμπλέκεται στην παραγωγή του φαγητού και των ποτών που καταναλώνουμε; Ποιoς είναι άραγε ο αντίκτυπος που έχουν αυτές οι διαδικασίες παραγωγής στον πλανήτη μας, αλλά και στα άτομα που εμπλέκονται στην παραγωγή; Η εφαρμογή κινητών τηλεφώνων «Map Your Meal», που θα “βγει στον αέρα” στις 11/6, σε ενημερώνει για το πως αξιολογούνται διάφορα τρόφιμα στα πλαίσια του δικαίου εμπορίου και περιβαλλοντικής ευθύνης.

Αυτό που χρειάζεται να κάνει ένας καταναλωτής για να ενημερωθεί, είναι να κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του και με αυτή να σαρώσει τον

κωδικό αναγνώρισης του προϊόντος. Στην οθόνη του κινητού θα βρει στοιχεία για το πως το προϊόν αυτό επηρεάζει τον κόσμο και τον πλανήτη! Τα προϊόντα αναλύονται με βάση το υδατικό τους αποτύπωμα, τη χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, την επεξεργασία, τη μεταφορά, το πακετάρισμα, τη χρήση φοινικέλαιου και την αξιοποίηση αειφόρων μεθόδων αλιείας. Ζητήματα της τήρησης και του σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων, της πιθανότητας ύπαρξης παιδικής εργασίας στην παραγωγή, της τήρησης των δικαιωμάτων των ζώων, αλλά και της διαφάνειας και της υπευθυνότητας της εταιρείας παραγωγής και της μητρικής εταιρείας, αξιολογούνται με βάση το δίκαιο στο εμπόριο και την παραγωγή. Ενώ ο κάθε παράγοντας βαθμολογείται ανεξάρτητα, η εφαρμογή παρέχει επιπλέον μία γενική βαθμολογία για το πόσο Πράσινο και πόσο Δίκαιο είναι το προϊόν. Προς το παρόν η εφαρμογή θα διατίθεται στην Αυστρία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Σάββατο 11 Ιουνίου στο Πάρκο Για Το Παιδί Και Τον Πολιτισμό (Τριφυλλίας 77 και Λάμψα, Αμπελόκηποι, στάση μετρό Πανόρμου ), θα πραγματοποιηθεί το launch event της εφαρμογής Map your meal.
Η ΜΚΟ Fair Trade Hellas θα είναι εκεί από τις 11.00 το πρωί έως τις 9 το βράδυ σε μια μεγάλη γιορτή και με πολλές παράλληλες δράσεις και θα μας περιμένει για να εξερευνήσουμε μαζί την τροφή με παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν και διαθέσιμη για Android και iOS.

The post Χαρτογράφησε το γεύμα σου appeared first on Νηστικό Αρκούδι - Συνταγές Μαγειρικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα