Μακαρονοσαλατα με σαλτσα ελιας

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 6 άτομα

Υλικά:

1 κόκκινη πιπεριά
½ κίτρινη πιπεριά
200 γραμ. ζυμαρικά βίδες
1 ½ φλιτζάνια ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
½ φλιτζάνι πράσινα φασολάκια
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
½ φλιτζάνι φρέσκια μοτσαρέλα σε κύβους
8-10 ελιές Καλαμών, κομμένες σε φέτες, χωρίς κουκούτσι
½ φλιτζάνι προσούτο,

ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
2 ½ κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει, χωρίς να προσθέσουμε αλάτι.
Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά στη μέση κατά μήκος, και την καθαρίζουμε από τους σπόρους. Τοποθετούμε τα δύο μισά της κόκκινης πιπεριάς και το ένα μισό της κίτρινης σε ένα ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, και τις ψήνουμε για 15 λεπτά ελάχιστα πιο κάτω από το γκριλ του φούρνου μας ώσπου να μαυρίσει η επιφάνειά τους. Κατόπιν τις βάζουμε σε μια σακούλα που να κλείνει καλά και τις αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά. Τις βγάζουμε από τη σακούλα, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, και , 4 λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμό τους, προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα πράσινα φασολάκια. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα ντοματίνια,τα φύλλα βασιλικού, την μοτσαρέλα και το προσούτο. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Ζεσταίνουμε μια μικρή κατσαρόλα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τα αφήνουμε να σοταριστούν για λίγα λεπτά ώσπου να μαλακώσουν, και τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ, μαζί με το ξύδι, και τα υπόλοιπα υλικά (ελιές, μουστάρδα, νερό, αλάτι, πιπέρι) . Τα χτυπάμε ώσπου να αναμιχθούν καλά και να σχηματιστεί μια ωραία, απαλή σάλτσα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο μίγμα των ζυμαρικών, και σερβίρουμε. Η σαλάτα αυτή είναι εξίσου ωραία ζεστή ή κρύα. Καλή Όρεξη!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μακαρονοσαλατα,makaronosalata