Γαλοπουλα γεμιστη με καστανα

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

1 γαλοπούλα μέτριου μεγέθους
300γρ. κάστανα
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα χλιαρό
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο ή φυτίνη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κουκουνάρια πλυμένα
1/2 φλιτζάνι

τσαγιού μαύρες σταφίδες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά λιωμένη
1/3 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμόνι
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι να περαστεί από τρίφτη
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα κάστανα από την εξωτερική τους φλούδα και τα βάζουμε να βράσουν με νερό και ελάχιστο αλάτι. Μόλις μισοβράσουν, τα στραγγίζετε και τα καθαρίζετε από την εξωτερική τους φλούδα προσέχοντας να μείνουν ολόκληρα. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τη γαλοπούλα. Την αφήνουμε να στραγγίσει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι να ροδοκοκκινίσει. Ρίχνουμε και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια πηκτή κρέμα. Ρίχνουμε το μαϊντανό και τα κουκουνάρια ανακατεύουμε και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε και τα κάστανα με τις σταφίδες που επίσης πλύναμε και στεγνώσαμε.
Αλατοπιπερώνουμε το άνοιγμα της γαλοπούλας και το γεμίζουμε με τη γέμιση. Τη ράβουμε προσεκτικά με λευκό ψιλό σπάγκο και χονδρή βελόνα και την βάζουμε σε ανάλογο ταψί. Περιλούουμε τη γαλοπούλα μας με το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε στο ταψί και το υπόλοιπο βούτυρο λιωμένο και ψήνουμε για 2 1/2 ώρες σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο. Για να μην στεγνώσει η γαλοπούλα την σκεπάζουμε με βουτυρωμένη λαδόκολλα ή ασημόχαρτο. Όταν ψηθεί η γαλοπούλα την τοποθετούμε σε μια ωραία πιατέλα και τη διακοσμούμε αναλόγως της αρεσκείας μας. Καλή Όρεξη και Καλά Χριστούγεννα!

Keywords
Αναζητήσεις
galopoula me kastana, ??? ? ???? ?? ??
Τυχαία Θέματα
Γαλοπουλα,galopoula