Σπιτικό παγωτό σάντουιτς

11:11 26/3/2012 - Πηγή: Radicio

Σπιτικό παγωτό σάντουιτς
Υπέροχο σπιτικό παγωτό σάντουιτς με μπισκότο σκούρας σοκολάτας και κρέμα άσπρης σοκολάτας. Θα το λατρέψουν όλοι!
5.0 αστέρια από 7 σέφ

Προετοιμασία: 25 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα | Μαγείρεμα: 12 λεπτά | Σύνολο: 37 λεπτά

και ο χρόνος για το κρύωμα
Συνταγή για: 16 μικρά παγωτά

Διατροφικά στοιχεία για 1 παγωτό
Θερμίδες: 352 θερμίδες | Λιπαρά: 21 γρ.

Υλικά συνταγής για το μπισκότο:
Σκούρα σοκολάτα: 160 γρ.
Αλεύρι: 280 γρ.
Κακάο: 3 κουταλιές σούπας
Σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο: 160 γρ.
Αυγά: 2 μεγάλα
Υλικά συνταγής για το παγωτό:
Ζάχαρη: 100 γρ.
Άσπρη σοκολάτα: 160 γρ.
Αλάτι: 1 πρέζα
Κορν φλάουρ: 2 κουταλιές σούπας
Γάλα: 2 κούπες
Κρέμα γάλακτος: 200 ml
Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι τσαγιού

Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε 2 ταψάκια 25Χ32 εκ. περίπου (ή ένα διπλάσιο σε μέγεθος) και τα στρώνετε με λαδόχαρτο.
2. Λιώνετε σε μπαιν μαρί την σκούρα σοκολάτα. Την αφήνετε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία της. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι με το κακάο. Τα κρατάτε κι αυτά κατά μέρος.
3. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, να ενσωματωθούν. Προσθέτετε και την σοκολάτα και τέλος το μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας με σπάτουλα.
4. Μοιράζετε το μείγμα στα δύο ταψάκια που ετοιμάσατε και στρώνετε την επιφάνειά του. Ψήνετε το μπισκότο για 12 λεπτά. Βγάζετε με προσοχή από τα ταψάκια και τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
5. Βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα και προσθέτετε το κορν φλάουρ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε να διαλυθεί το κορν φλάουρ και βάζετε στη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το μείγμα. Το κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε την άσπρη σοκολάτα ψιλοκομμένη. Αφήνετε 1 - 2 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύετε να λιώσει. Προσθέτετε την κρέμα και την βανίλια. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει καλά, ανακατεύοντας που και που.
6. Βάζετε το μείγμα του παγωτού στην παγωτομηχανή και το χτυπάτε μέχρι να ετοιμαστεί. Εν τω μεταξύ, στρώνετε ένα από τα ταψάκια που ψήσατε το μπισκότο με μεμβράνη τροφίμων. Βάζετε κάτω το ένα μπισκότο (αν ψήσατε το μπισκότο σε ένα ταψί, πρέπει να το κόψετε ακριβώς στη μέση) και αδειάζετε από πάνω το παγωτό. Στρώνετε την επιφάνεια και βάζετε από πάνω το άλλο μπισκότο. Σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον μία ώρα. Βγάζετε και κόβετε σε κομμάτια (16 μικρά ή 8 μεγάλα). Τυλίγετε κάθε παγωτό με μεμβράνη και τα φυλάτε στην κατάψυξη.

Μαγειρεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2012 από την Luise


Δείτε εδώ:Σπιτικό παγωτό πορτοκάλι Μια πολύ απλή, αλλά πολύ γευστική συνταγή για σπιτικό...Παγωτό με μερέντα ή νουτέλα Πολύ νόστιμο και εύκολο παγωτό, χωρίς αυγά, με πραλίνα...

Keywords
Αναζητήσεις
σπιτικα παγωτα σαντουιτς, παγωτό μς.μερεντα σάντουιτς
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές