Παγωτό μαστίχα

13:02 27/4/2013 - Πηγή: Radicio

Παγωτό μαστίχα
Γευστικότατο παγωτό, φρέσκο, με αγνά υλικά και υπέροχο άρωμα μαστίχας. Το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό βύσσινο ή πασπαλισμένο με φιστίκι Αιγίνης.
5.0 αστέρια από 5 σέφ

Προετοιμασία: 5 λεπτά και ο χρόνος για το πάγωμα | Μαγείρεμα: 10 λεπτά | Σύνολο: 15 λεπτά και ο χρόνος για το πάγωμα
Συνταγή για: 1 λίτρο περίπου

Διατροφικά στοιχεία για 250 ml
Θερμίδες: 365 θερμίδες | Λιπαρά:

21 γρ.

Υλικά συνταγής:
Γάλα: 500 ml
Κρέμα γάλκτος: 200 ml (35% λιπαρά)
Ζάχαρη: 1/2 κούπα
Κόρν φλάουρ: 3 κουταλιές σούπας
Μαστίχα: 1/2 - 1 κουταλάκι τσαγιού (ανάλογα το γούστο σας)

Οδηγίες:
1. Κρατάτε 1 - 2 κουταλιές από τη ζάχαρη και την βάζετε μαζί με τη μαστίχα στο γουδί. Χτυπάτε να τρίψετε τη μαστίχα. Κρατάτε μισή κούπα από το γάλα και προσθέτετε το κορν φλάουρ. Το ανακατεύετε να διαλυθεί.
2. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα, μαζί με την κρέμα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα σε κατσαρόλα και το βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και αφήνετε μετά να κάψει το μείγμα (να μην βράσει όμως). Προσθέτετε το σιγά - σιγά το γάλα με το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνέχεια να μην σβολιάσει, μέχρι να πάρει βράση το μείγμα.
3. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει. Όταν κρυώσει καλά, το βάζετε σε παγωτομηχανή και το χτυπάτε μέχρι να παγώσει το παγωτό. Το βάζετε στην κατάψυξη για μισή ώρα πριν το σερβίρετε.
4. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, βάζετε το μείγμα σε μπολ στην κατάψυξη. Το βγάζετε κάθε μισή ώρα και το χτυπάτε με μείγμα να αφρατέψει. Επαναλαμβάνετε για 3 - 4 φορές.
Μαγειρεύτηκε στις 27 Απριλίου 2013από την Luise

Οι επισκέπτες ψάχνουν εδώ για ΣΥΝΤΑΓΕς ΓΙΑ ΓΛΥΚΆ ΨΥΓΕΙΟΥ, συνταγές γλυκά ψυγείου, ελληνικη κουζινα, γλυκα ψυγειου, ευκολο και γρηγορο φαγητο, ευκολες καλοκαιρινες συνταγες, παγωτο σοκολατα χωρις αυγα σαντουιτς, γλυκα ψυγειου συνταγες, συνταγες για βρεφη.

Keywords
Αναζητήσεις
ευκολο παγωτο μαστιχα, μιλφειγ παγωτο μαστιχα
Τυχαία Θέματα