Ψάρι ρολό με σάλτσα σκόρδου

Υλικά για 4 άτομα

4 φιλέτα ψαριού της αρέσκειας σας (πχ σολομού)αλάτι, πιπέριλίγο ελαιόλαδο για τηγάνισμα


Για τη σάλτσα σκόρδου

1 ματσάκι φρέσκα σκόρδα πολύ ψιλοκομμένα½ φλιτζάνι λευκό κρασί½ φλιτζάνι λευκό ξύδι½ φλιτζάνι νερό2 κουταλιές της σούπας κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού2
κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος χτυπημένη


Εκτέλεση

Παίρνετε τα φιλέτα ψαριού, βάζετε λίγο αλάτι και πιπέρι και αρχίζετε να τα τυλίγετε σε ρολό με την πέτσα του ψαριού προς τα έξω. Στερεώνετε το ρολό με μια οδοντογλυφίδα. Τοποθετείτε τα ρολά ψαριού σε μια ψηστιέρα ή σε ένα ταψί στο φούρνο. Ψήνετε για περίπου 15-20 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το κρασί, το ξύδι, το νερό και τα κρεμμύδια και τα σιγοβράζετε μέχρι να έχετε το μισό μίγμα σε όγκο. Στη συνέχεια ρίχνετε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά. Τέλος προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τα ψιλοκομμένα φρέσκα σκόρδα. Αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί για περίπου 10 λεπτά. αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει. Σερβίρετε βάζοντας στο κέντρο ενός πιάτου ένα ρολό ψαριού και περιχύνετε με σάλτσα σκόρδου.


Συμβουλή: αν θέλετε να κάνετε εξοικονόμηση θερμίδων φροντίστε η κρέμα γάλακτος να είναι light ή ακόμα καλύτερα να χρησιμοποιήσετε φρέσκο γάλα.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
{loadposition dietup}

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές