«Ζούσαμε με δανεικά, απλήρωτα τα ενοίκια»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ«Ζούσαμε με δανεικά, απλήρωτα τα ενοίκια»Πέμπτη, Ιανουάριος 21, 2016 - 16:55

Οι παίκτες του Εργοτέλη ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έμειναν άνεργοι, μετά το «λουκέτο» που έβαλε η ΠΑΕ, η οποία, το απόγευμα της Τρίτης, τους ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ λόγω χρεών.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΗΛΙΑ ΖΥΜΑΤΟΥΡΑ

Και η «επόμενη μέρα» ήταν δύσκολη για όλους στο Ηράκλειο, ενώ ο γκολκίπερ των Κρητικών

Γρηγόρης Αθανασίου συγκλονίζει περιγράφοντας το δράμα που βίωναν οι απλήρωτοι ποδοσφαιριστές κατά τους προηγούμενους μήνες. «Μέχρι το τελευταίο λεπτό όλοι οι παίκτες έβαζαν πλάτη. Πέρασαν, όμως, φοβερά δύσκολες στιγμές» δήλωσε ο Αθανασίου στην ιστοσελίδα «sdna», και συνέχισε: «Κοιμόντουσαν σε καναπέδες. Ζούσαν με δανεικά. Δεν είχαν χρήματα ούτε για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Ειδικά οι μικρότεροι αντιμετώπιζαν πολύ σοβαρά προβλήματα. Ντρέπονταν, υπήρχαν απλήρωτα ενοίκια. Οι παλαιότεροι βοηθούσαμε όσο μπορούσαμε, αλλά αυτό δεν γινόταν να συνεχιστεί». Τα λόγια του Γρηγόρη Αθανασίου συγκλονίζουν! Οι ποδοσφαιριστές των «κιτρινόμαυρων» απευθύνθηκαν στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, ο οποίος ανταποκρίθηκε και έδωσε οικονομική ενίσχυση. «Αν δεν υπήρχε στήριξη από τον ΠΣΑΠ, τα παιδιά δεν θα μπορούσαν να περάσουν με αξιοπρέπεια τις γιορτές των Χριστουγέννων» λέει χαρακτηριστικά ο Αθανασίου, και προσθέτει: «Οι παίκτες είναι ήρωες που άντεξαν μέχρι τώρα». Οι ποδοσφαιριστές «πλήρωσαν» με σκληρό τρόπο τα χρέη της ΠΑΕ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Εργοτέλης είχε «μαύρη τρύπα» 5.500.000 ευρώ.

Ο Δημήτρης Παπουτσάκης πήρε το ρίσκο με τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα, ωστόσο οι «επενδυτές» που υπόσχονταν οικονομική ενίσχυση έμειναν στα λόγια, και ο Εργοτέλης «αποχαιρέτησε» τις επαγγελματικές κατηγορίες έπειτα από 14 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Δυσοίωνο είναι και το μέλλον της ομάδας. Οι «κιτρινόμαυροι» θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και δεν θα έχουν δικαίωμα ανόδου την πρώτη σεζόν (εφόσον τερματίσουν στις πρώτες τέσσερις θέσεις της βαθμολογίας, θα έχουν τη δυνατότητα να προβιβαστούν την αμέσως επόμενη σεζόν). Οσο για τα χρέη, η νέα ΠΑΕ, από τη στιγμή που θα πάρει ΑΦΜ, θα «χρεωθεί» με το 50% των τωρινών οφειλών της προς προπονητές, ποδοσφαιριστές και λοιπούς.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα