Ζωγράφος χτυπά tattoos λόγω κρίσης

SHOWBIZΟι εφαρμογές του dermomakigiazΖωγράφος χτυπά tattoos λόγω κρίσηςΠέμπτη, Μάιος 25, 2017 - 16:09

«Ο καμβάς μου, δηλαδή το γυναικείο πρόσωπο, έχει πλέον ψυχή και όνομα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ

Το όνομά της συγκαταλέγεται στη λίστα με τους καλύτερους και πιο εμπορικούς νέους ζωγράφους της χώρας.

Ωστόσο, η Χριστίνα Μαυράκη αποφάσισε ξαφνικά να αφήσει στην άκρη τους καμβάδες και τα πινέλα της και να γίνει tattoo artist! Αιτία για να ασχοληθεί με την άλλη

μεγάλη αγάπη της, τη γυναικεία ομορφιά, ήταν η κρίση που πλήττει τα τελευταία χρόνια τον χώρο της τέχνης και έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται χρόνο με τον χρόνο οι γκαλερί και οι πωλήσεις των έργων.

Οπως αποκαλύπτει στην «Espresso» η διακεκριμένη ζωγράφος, μπορεί οι δύο χώροι να φαίνονται εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, ωστόσο έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, με βασικότερο την ομορφιά.



«Μέχρι πριν από λίγο καιρό, αποτύπωνα την έμπνευσή μου πάνω σε καμβά. Τώρα πια για μένα καμβάς είναι το γυναικείο πρόσωπο! Η αίσθηση είναι πραγματικά μοναδική, αφού το τελικό αποτέλεσμα εκτός από μένα το χαίρεται ταυτόχρονα και το μοντέλο μου...» αναφέρει η Χριστίνα Μαυράκη και προσθέτει: «Ολα αυτά τα χρόνια ακολουθούσα τη μοναχική πορεία της ζωγραφικής, αλλά τώρα όλα είναι διαφορετικά, αφού ο καμβάς μου, δηλαδή το γυναικείο πρόσωπο, έχει ψυχή και όνομα».

Εμπνευση

Ενας από τους βασικότερους λόγους που την ανάγκασαν να διακόψει έστω και προσωρινά την επιτυχημένη πορεία της στη ζωγραφική ήταν η οικονομική κρίση. Οπως λέει, δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να χάσει την έμπνευσή της εξαιτίας όσων συμβαίνουν.

«Αυτό που συνέβη ήταν απίστευτο. Από τη μια στιγμή στην άλλη, τρανταχτά ονόματα ζωγράφων είδαν τα έργα τους να χάνουν την αξία τους! Σε αυτό δεν ευθυνόταν μόνο η κρίση, αλλά και η υπερεκτίμηση κάποιων που κατάφεραν να δημιουργήσουν ντόρο γύρω από την τέχνη τους. Ετσι, αποφάσισα να απέχω από όλη αυτή την ιστορία, γιατί κάθε φορά που ζωγραφίζω εναποθέτω την καρδιά μου, την οποία δεν διαπραγματεύομαι μόνο και μόνο για να πουλάω έργα την εποχή της κρίσης: Φέτος κλείνω 18 χρόνια και πλέον ζωγραφίζω για όλους εκείνους που σέβονται τη δουλειά μου. Αυτό είναι αρκετό».



Η Χριστίνα Μαυράκη ασχολείται εδώ και δέκα χρόνια με το ημιμόνιμο μακιγιάζ, από τότε που αποφάσισε να ακολουθήσει τον αναισθησιολόγο σύζυγό της στην Αγγλία, όπου έκανε εκπαίδευση στην παιδοαναισθησιολογία.

«Εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ με την τεχνική του dermomakigiaz, που δεν άργησα να παρακολουθήσω εκεί τα πρώτα μου σεμινάρια. Το μόνο που με ενδιέφερε τότε ήταν να μάθω σωστά το πρωτόκολλο που ακολουθείται. Γι' αυτό και επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισα να μαθαίνω και να ενημερώνομαι. Από τότε είχα βάλει στο μυαλό μου τον τρόπο που θα μπορούσα να εξελίξω την όλη διαδικασία, αφού ως ζωγράφος είχα πλέον άλλη οπτική. Θεωρώ πως τα έχω καταφέρει κι αυτό φαίνεται από το τελικό αποτέλεσμα, που με την πρώτη ματιά μοιάζει απόλυτα φυσικό!» εξηγεί η Χριστίνα Μαυράκη και προσθέτει:
«Η συγκεκριμένη τεχνική μιμείται τη μέθοδο του τατουάζ και έχει εξαιρετικά, απολύτως φυσικά αποτελέσματα σε άτομα που έχουν βγάλει υπερβολικά τα φρύδια τους και έχουν κενά ή ουλές, τρίχες που δεν ξαναφυτρώνουν ή θέλουν να διορθώσουν το σχήμα τους».

Οι εφαρμογές του dermomakigiaz

Η Χριστίνα Μαυράκη διευκρινίζει ότι οι δερματολογικά ελεγμένες βαφές δεν εισχωρούν στο αίμα, αλλά παραμένουν στην επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας και όχι του δέρματος.
«Η εφαρμογή γίνεται κάτω από απόλυτη απολύμανση, ενώ η διάρκεια εξαρτάται από το αρχικό χρώμα που εμφυτεύτηκε, την οξύτητα, τον μεταβολισμό, την ηλικία και εν γένει την υγεία και την ποιότητα του δέρματος. Με το dermomakigiaz μπορούμε να κάνουμε σχεδιασμό φρυδιών, γραμμή βλεφάρων, γραμμή και πλήρη χρωματισμό χειλιών, κάλυψη ουλών μετά από χειρουργείο, πύκνωση μαλλιών σε άνδρες» καταλήγει η ζωγράφος.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα