Ζητούν αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο

17:04 8/1/2018 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΖητούν αποζημίωση από το Ελληνικό ΔημόσιοΔευτέρα, Ιανουάριος 8, 2018 - 17:03

❱❱ Αγωγή των συγγενών της μητέρας που βρήκε φρικτό θάνατο μαζί με την κόρη της από το όπλο του συζύγου της στους Αγίους Αναργύρους

Αγωγή σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου καταθέτουν οι συγγενείς της άτυχης μητέρας που βρήκε φρικτό θάνατο μαζί με το μόλις 3,5 χρόνων κοριτσάκι της και τη μητέρα της στις 18 Δεκεμβρίου του 2017 μέσα στο σπίτι τους στους Αγίους Αναργύρους, από τα χέρια του 46χρονου συζύγου της και μέλους της

προσωπικής φρουράς του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Η υπόθεση, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, με πρωταγωνιστή τον αρχιφύλακα Χρήστο Ζαπαντιώτη, που σκότωσε εν ψυχρώ τη σύζυγο, την κορούλα του και την πεθερά του, επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς τα συγγενικά πρόσωπα της αδικοχαμένης μητέρας και συζύγου του δράστη διεκδικούν μέσω αγωγής αποζημίωση από το ελληνικό κράτος για εγκληματικές παραλείψεις, αναφορικά με τη διάγνωση της ψυχικής υγείας του 46χρονου αστυφύλακα.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Αγαπηνού που ανέλαβε την υπόθεση, «η ευθύνη του Δημοσίου είναι δεδομένη και στηρίζεται στη διάταξη του άρθρου 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα, λόγω της εγκληματικής παράλειψης να διαπιστώσει την ψυχιατρική κατάσταση του δράστη κατά τον διορισμό του ως αστυνομικού παρά την αυταπόδεικτη δυστυχώς πλέον ακαταλληλότητά του να οπλοφορεί». Οι συγγενείς των θυμάτων επιρρίπτουν ευθύνες στο κράτος επειδή έδωσε το δικαίωμα στον 46χρονο να φέρει όπλο παρά το γεγονός ότι, όπως αποδείχθηκε, η ψυχική του υγεία ήταν κλονισμένη. Το 2011 είχε περάσει από εξέταση στην επιτροπή καταλληλότητας της ΕΛ.ΑΣ., η οποία τον έκρινε απολύτως υγιή και κατάλληλο να φέρει όπλο και μάλιστα να υπηρετεί στη φρουρά πρώην πρωθυπουργού!

Τη μοιραία νύχτα, ύστερα από έντονο καβγά του ζευγαριού, ο 46χρονος πήρε το υπηρεσιακό του πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί σε κατάσταση αμόκ. Από τις σφαίρες που δέχτηκε στον θώρακα και στη γνάθο έπεσε νεκρή η σύζυγός του Ελένη Χερουβείμ και στη συνέχεια η πεθερά του, Βασιλική Χερουβείμ, την οποία πυροβόλησε με δύο σφαίρες στο στήθος. Ακολούθως, ο 46χρονος μπήκε στο παιδικό δωμάτιο όπου κοιμόταν η τρίχρονη κορούλα του Μυρτώ, την πυροβόλησε στον κρόταφο και ύστερα αυτοκτόνησε. Μάλιστα, φέρεται ότι παρέμεινε επί μιάμιση ώρα πάνω από το παιδικό κρεβατάκι, πριν πάρει την απόφαση να θέσει τέλος στη ζωή του, επίσης με μια σφαίρα στον κρόταφο.

Ντέμη Ντάβαρη

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα