Υπόθεση Σεμέλη Αντύπα: Να τιμωρηθούν όσοι φταίνε

ΡΕΠΟΡΤΑΖΥπόθεση Σεμέλη Αντύπα: Να τιμωρηθούν όσοι φταίνεΠέμπτη, Δεκέμβριος 14, 2017 - 15:56

❱❱ Ξεσπά, μετά την αναβολή της δίκης, η μητέρα της 27χρονης που βρέθηκε πνιγμένη σε πισίνα της Πάτρας

Απαρηγόρητη είναι η μητέρα της αδικοχαμένης Σεμέλης - Θεοδώρας Αντύπα, η οποία είχε βρεθεί νεκρή στον πυθμένα της πισίνας του κολυμβητηρίου «Αντώνιος Πεπανός» στην Πάτρα, τον Μάρτιο του 2014. Η δίκη, η οποία είχε προγραμματιστεί για χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο, επειδή απουσίαζε ο ιατροδικαστής.

Η

χαροκαμένη Ζωή Σινογιώργου είχε καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της πόλης, με την οποία στρεφόταν κατά της τότε διοίκησης του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Πατρών και ακόμη ενός προσώπου, που εκτελούσε χρέη προπονητή στον Ναυτικό Ομιλο Πατρών τη μοιραία μέρα. Στη μήνυση αναφέρεται πως, τη στιγμή που έγινε το τραγικό περιστατικό, στον χώρο του κολυμβητηρίου δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες και νοσηλευτές, όπως προβλέπει ο νόμος, ενώ, σύμφωνα με το καταστατικό στο ΠΕΑΚ, πρέπει να υπάρχουν τρεις ναυαγοσώστες και τέσσερις νοσηλευτές.

Η μητέρα της Σεμέλης τονίζει ότι η κόρη της, η οποία ήταν έμπειρη κολυμβήτρια και δρομέας, έμεινε αβοήθητη μέσα στο νερό για περισσότερο από μισό λεπτό, κάτι που οδήγησε στον θάνατό της εξανεμίζοντας κάθε ελπίδα που ενδεχομένως να υπήρχε για να διασωθεί. Η άτυχη 27χρονη εντοπίστηκε στον πάτο της πισίνας από έναν φίλο της καθηγητή Φυσικής Αγωγής, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται την ίδια ώρα στις κολυμβητικές εγκαταστάσεις.

«Είμαι εδώ για να τιμωρηθούν αυτοί που ευθύνονται και να υπάρξει παραδειγματισμός» δηλώνει εξοργισμένη στο thebest.gr η μητέρα της Σεμέλης, καταγγέλλοντας ότι δεν σεβάστηκαν την κόρη της ούτε στη ζωή ούτε στον θάνατό της. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν γινόταν να προχωρήσει η διαδικασία, καθώς απουσίαζε ο ιατροδικαστής ο οποίος εξέτασε το άψυχο σώμα της 27χρονης. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση αναβάλλεται λόγω απουσίας του συγκεκριμένου μάρτυρα.

Η Σεμέλη, η οποία καταγόταν από την Αθήνα, είχε σπουδάσει στην ΑΣΟΕΕ και εργαζόταν στην αχαϊκή πρωτεύουσα στην ΙΜΕ Πληροφορική, ήταν αθλήτρια τριάθλου (1.500 μέτρα κολύμβηση, 40 χιλιόμετρα ποδηλασία, 10 χιλιόμετρα τρέξιμο) και μάλιστα λίγους μήνες πριν από τον θάνατό της είχε τερματίσει στην πρώτη θέση του 1ου Τριάθλου Αντιρρίου! Προτού πάει στο κολυμβητήριο τη μοιραία Τρίτη, η άτυχη κοπέλα είχε γράψει στον τοίχο της στο facebook: «Το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο είναι να πρέπει να πολεμήσεις το ίδιο σου το μυαλό».

Εύα Παπαδάτου

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα