Υπόθεση Κουμανταρέα: Αλληλομαχαιρώματα από τους δύο Ρουμάνους

ΡΕΠΟΡΤΑΖΥπόθεση Κουμανταρέα: Αλληλομαχαιρώματα από τους δύο ΡουμάνουςΤρίτη, Ιανουάριος 13, 2015 - 16:30

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο ζήτησε και πήρε από την ανακρίτρια ο δεύτερος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα. Ο 29χρονος Κοσμίν Γκαϊτάν, ο οποίος κατηγορείται πως μαζί με τον 26χρονο συμπατριώτη του Στεφάν Ματασαρεάνου σκότωσαν τον συγγραφέα μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Ζακύνθου, στην Κυψέλη, πέρασε χθες το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου, αλλά θα

επανέλθει την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του στην ανακρίτρια ο 29χρονος θα υποστηρίξει πως δεν σκότωσε τον 83χρονο συγγραφέα ούτε πως είχε πρόθεση να πράξει κάτι τέτοιο και δεν αποκλείεται να επιρρίψει την ευθύνη της δολοφονίας στον 26χρονο Στεφάν.

Πάντως ο Στεφάν είχε ισχυριστεί στην ανακρίτρια προτού πάρει τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πως είχε τον Μένη Κουμανταρέα σαν πατέρα του, ότι τον λάτρευε και δεν θα του έκανε ποτέ κακό. Σε βάρος και των δύο Ρουμάνων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τις κακουργηματικές πράξεις της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ληστείας.


Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 29χρονου Γκαϊτάν εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκτελέστηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν παραδόθηκε στις εισαγγελικές Αρχές συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του. Ο Ρουμάνος είχε ήδη πάρει μία προθεσμία για το μεσημέρι της Δευτέρας, επειδή ήθελε να λάβει γνώση των εγγράφων της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί προτού εμφανιστεί ενώπιον της 3ης ειδικής ανακρίτριας. Ωστόσο λόγω κωλύματος του συνηγόρου του χθες ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στα κρατητήρια της Ασφάλειας.

Μαρία Μεϊμάρη

Keywords
Τυχαία Θέματα