«Υποδέχτηκε» τον Στράους! η Βαρβάκειος

SHOWBIZ«Υποδέχτηκε» τον Στράους! η ΒαρβάκειοςΔευτέρα, Απρίλιος 27, 2015 - 19:10

Ο Γιόχαν Στράους βγήκε... βόλτα στη Φρουταγορά της Βαρβακείου! Μια συναυλία αλλιώτικη από τις άλλες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χθες το βράδυ όσοι βρέθηκαν στη Βαρβάκειο Αγορά, με «πρωταγωνίστρια» την Καμεράτα - Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής.

Το διεθνώς βραβευμένο σχήμα -σε συνεργασία με τους atenistas και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών- διοργάνωσε μια πρωτότυπη δράση,

που κατάφερε να ξεσηκώσει και να συγκινήσει τους πεντακόσιους και πλέον παρευρισκομένους, οι οποίοι παρακολούθησαν με ζέση το δρώμενο. Λάτρεις της κλασικής μουσικής, περαστικοί αλλά και τουρίστες, που οδηγήθηκαν στο σημείο ακολουθώντας τους ήχους των βαλς, ήταν ανάμεσα στους θεατές της χθεσινής ανοιξιάτικης εκδήλωσης, που κατάφερε -έστω για λίγο- να διώξει τις ζοφερές σκέψεις από το μυαλό των Αθηναίων.

Η συναυλία ξεκίνησε λίγο πριν από τις 20.30, με την ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου Γιώργο Πέτρου να ερμηνεύει γνωστά βαλς του Γιόχαν Στράους. Στη συνέχεια, έχοντας αποσπάσει το θερμό χειροκρότημα των θεατών, το βραβευμένο μουσικό σύνολο παρουσίασε τη σύνθεση «Κρασί, γυναίκα και τραγούδι, έργο 333», αλλά και αποσπάσματα από τρεις αγαπημένες οπερέτες του Αυστριακού μουσουργού: το «Βαλς των λιμνών» (από τη «Νύχτα στη Βενετία»), το «Βαλς του θησαυρού» (από τον «Βαρόνο-Τσιγγάνο») και τα «Ρόδα από τον Νότο» (από το «Δαντελένιο μαντίλι της βασίλισσας»). Η συναυλία ολοκληρώθηκε με το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.

Να θυμίσουμε, πάντως, πως η Καμεράτα είχε συνεργαστεί και πάλι με τους atenistas τα περασμένα Χριστούγεννα, σε μια κοινή δράση που είχε στόχο τη συγκέντρωση δώρων για παιδιά τα οποία φιλοξενούνται σε ιδρύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα