Υπερθέαμα βεγγαλικών

ΡΕΠΟΡΤΑΖΥπερθέαμα βεγγαλικώνΠαρασκευή, Δεκέμβριος 29, 2017 - 14:29

❱❱ Με μια εντυπωσιακή «βροχή» από φως και χρώμα θα υποδεχθεί φέτος το νέο έτος η νύμφη του Θερμαϊκού.

Το φαντασμαγορικό υπερθέαμα με τα 5.000 πυροτεχνήματα που θα «ζωγραφίσουν» με την αλλαγή του χρόνου τον ουρανό της πόλης είναι χορηγία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).
Το επιμελητήριο συμμετέχει και αυτή τη χρονιά στις

εορταστικές δράσεις του δήμου και έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τη ρίψη των πυροτεχνημάτων τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, όπως ακριβώς έκανε και πέρυσι.

«Πρόθεσή μας είναι η διοργάνωση μιας φαντασμαγορικής εκδήλωσης, τουλάχιστον εφάμιλλης της περσινής, η οποία, πέραν των δημοτών, θα προσελκύσει στην πόλη μας και πολλούς επισκέπτες, προσφέροντάς τους μια αξέχαστη εμπειρία» σημείωσε το ΕΒΕΘ στη σχετική επιστολή που απέστειλε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Το εντυπωσιακό θέαμα θα ξεκινήσει ένα λεπτό πριν από την αλλαγή του χρόνου και η «βροχή» των πυροτεχνημάτων που θα φωτίσει τον ουρανό της Θεσσαλονίκης θα έχει διάρκεια 10 λεπτά. Η ρίψη των πυροτεχνημάτων θα γίνεται από τη θάλασσα, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους.

Για τον σκοπό αυτόν, επίσης με δαπάνη του ΕΒΕΘ, θα χρησιμοποιηθούν δύο φορτηγίδες, οι οποίες θα αγκυροβολήσουν στον Θερμαϊκό, απέναντι από την πλατεία.
Τα περισσότερα από τα 5.000 πυροτεχνήματα θα εκτοξευτούν σε ύψος 120 μέτρων και θα έχουν «άνοιγμα» 250 μέτρων, φωτίζοντας μια τεράστια περιοχή. Στόχος είναι να παρουσιαστεί ένα εντυπωσιακό εφέ που θα γίνει ορατό και από άλλες περιοχές της πόλης και αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου που θα γιορτάσει την Πρωτοχρονιά μαζί με τους Θεσσαλονικείς.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα