Υγρός τάφος για καταδύτρια στη Χαλκιδική

ΡΕΠΟΡΤΑΖΈχασε τη ζωή της κυνηγώντας το ρεκόρΥγρός τάφος για καταδύτρια στη ΧαλκιδικήΤρίτη, Σεπτέμβριος 26, 2017 - 13:04

❱❱ Μοιραία η προσπάθεια της καταδύτριας Θεοδώρας Μπαλαμπάνοβα να φτάσει σε βάθος 231 μέτρων στον Τορωναίο Κόλπο

ΑΠΟ ΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Η υπέρβαση των ανθρώπινων ορίων αντοχής στάθηκε μοιραία για τη 45χρονη καταδύτρια Θεοδώρα Μπαλαμπάνοβα από τη Βουλγαρία, στην προσπάθειά της να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ομαδικής κατάδυσης μαζί με τον σύζυγό της. Η άτυχη αθλήτρια ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα στη Σιθωνία της Χαλκιδικής το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ ο 47χρονος

εισήχθη σε ειδικό θάλαμο αποσυμπίεσης με συμπτώματα της νόσου των δυτών!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι των εκπαιδευτών, το οποίο διαθέτει κέντρο scuba diving στη Νικήτη, είχε προετοιμαστεί να βουτήξει με μπουκάλες στη μέση του Τορωναίου Κόλπου για να κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ, φτάνοντας σε βάθος 231 μέτρων.

Ανάδυση

Ωστόσο, ενώ βρισκόταν σε μεγάλο βάθος, η 45χρονη πιθανότατα αποπροσανατολίστηκε, με αποτέλεσμα να πανικοβληθεί και να προσπαθήσει να ανεβεί όπως όπως στην επιφάνεια. Αυτό ήταν το μοιραίο λάθος που της στοίχισε τη ζωή, καθώς δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία αποσυμπίεσης, που επιτάσσει σταδιακή άνοδο στην επιφάνεια της θάλασσας, αλλά αναδύθηκε γρηγορότερα.

Το αποτέλεσμα ήταν να ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις της από το νερό και να διακομιστεί στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου όπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός της. Ομως, και ο 47χρονος σύζυγός της ένιωσε αδιαθεσία μέσα στη θάλασσα και χρειάστηκε να μείνει για τουλάχιστον τρεις ώρες στα 10 μέτρα βάθος προτού ανέβει στην επιφάνεια για να κάνει αποσυμπίεση. Μόλις τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας κατάδυσης τον έβγαλαν έξω, μεταφέρθηκε με σκάφος στις εγκαταστάσεις του Πόρτο Καρράς, όπου τον παρέλαβε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο «Αγιος Παύλος», στη Θεσσαλονίκη. Εκεί εισήχθη σε θάλαμο υπερβαρικής, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο 47χρονος φέρεται ότι ισχυρίστηκε πως έχασε από τα μάτια του τη σύζυγό του εξαιτίας των ρευμάτων. Το Δ' Λιμενικό Τμήμα Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό, ενώ παραγγέλθηκε νεκροτομή για να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου της άτυχης εκπαιδεύτριας.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα