Ξόρκισαν το κόκκινο γλυπτό

17:54 4/1/2018 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΞόρκισαν το κόκκινο γλυπτόΠέμπτη, Ιανουάριος 4, 2018 - 17:54

❱❱ Πορεία στο Παλαιό Φάληρο και αγιασμός κατά του «στρατιώτη του Σατανά» από τους ενορίτες και τον εφημέριο της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης

Από τον
ΙΩΑΝΝΗ ΚΩΤΣΑΛΑ

Ολα τα είχαμε δει σ' αυτή τη χώρα, αλλά πορεία διαμαρτυρίας με εικόνες, σημαίες και αγιασμό για τον... εξορκισμό ενός γλυπτού είναι σίγουρα κάτι ασυνήθιστο...

Την οργάνωσαν οι ενορίτες και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης εναντίον του κατακόκκινου

γλυπτού με την επωνυμία Phylax, που διχάζει τους δημότες στο Παλαιό Φάληρο.
Το γλυπτό του Κωστή Γεωργίου θεωρείται από τους πιστούς απεικόνιση δαίμονα. Κάποιοι, μάλιστα, βλέπουν ομοιότητες με τον δαίμονα Μαλτσέχ, που λατρεύουν οι σατανιστές. Από την πρώτη στιγμή που τοποθετήθηκε, ο Phylax διχάζει και έχει προκαλέσει αντιδράσεις από μερίδα κατοίκων.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες άγνωστοι του πέταξαν λευκή μπογιά, ενέργεια για την οποία η δημοτική Αρχή θα επιδιώξει τη δικαστική δίωξή τους.



Ο εφημέριος του ναού Πατάπιος Αργυρός ζητά την απομάκρυνσή του, διότι, όπως λέει, θίγει τη χριστιανική πίστη και είναι «στρατιώτης του Σατανά». Χθες, συγκέντρωσε τους πιστούς που έφτασαν μπροστά στο επίμαχο γλυπτό ψάλλοντας το απολυτίκιο του αγίου Γεωργίου και, κρατώντας εικόνες, προσευχήθηκαν και το ράντισαν με αγιασμό!

Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι συγκεντρώνουν υπογραφές για την απομάκρυνση του γλυπτού και υποστηρίζουν ότι έχουν φτάσει τις 5.000, ενώ στο διαδίκτυο μαίνονται «μάχες» ανάμεσα σε πολέμιους και υποστηρικτές του έργου. Η δημοτική Αρχή, από την πλευρά της, επιμένει στην επιλογή της.

«Πρόκειται για μια καλλιτεχνική προσέγγιση του Τάλω, του μυθικού προστάτη της Κρήτης. Ο καλλιτέχνης εμπνεύστηκε από τη μυθολογία και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα» είπε ο δήμαρχος Κώστας Χατζηδάκης.

Ο Phylax τοποθετήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου σε στύλο ύψους οκτώ μέτρων στην είσοδο της πόλης, επί της παλιάς λεωφόρου Ποσειδώνος, και συμβολίζει τον φύλακα της πόλης. Ο διακεκριμένος εικαστικός Κωστής Γεωργίου το έβαψε κόκκινο με την έγκριση της δημοτικής Αρχής, κάτι που πυροδότησε ακόμα περισσότερες αντιδράσεις.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα