Ξάνθη: Ο καταρράκτης του Λειβαδίτη «γλυπτό»!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΞάνθη: Ο καταρράκτης του Λειβαδίτη «γλυπτό»!Τρίτη, Ιανουάριος 13, 2015 - 16:45

Ενα μοναδικό, σπάνιας ομορφιάς τοπίο συναντούν τις τελευταίες ημέρες όσοι τολμηροί (λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών) επισκέπτονται τον καταρράκτη του Λειβαδίτη, στην Ξάνθη! Τις τελευταίες ημέρες το νερό στον ψηλότερο καταρράκτη των Βαλκανίων έχει μετατραπεί σε πάγο, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα που γοητεύει φυσιολάτρες και μη. Τα νερά του Λειβαδίτη πάγωσαν ήδη από

την περασμένη Παρασκευή, όταν το θερμόμετρο έδειξε -20 βαθμούς Κελσίου! Ο υγρός όγκος μετατράπηκε σε λευκά «γλυπτά» από πάγο και τα βράχια σε... καμβά. Οι σχετικές εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και προκαλούν ενθουσιασμό.


Στον πάγο εξάλλου έχει παραδοθεί η ευρύτερη περιοχή του ομώνυμου χωριού, καθώς και το ρυάκι που προκαλείται από τον καταρράκτη. Βέβαια, οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και επισκέπτες σπεύδουν να δουν από κοντά τις εντυπωσιακές εικόνες που έχουν δημιουργηθεί. Η λαϊκή παράδοση αναφέρει πως στα νερά του Λειβαδίτη λούζονταν οι «καλοκυράδες» (νεράιδες), ενώ στις σπηλιές του ύφαιναν σε πέτρινους αργαλειούς το αραχνοΰφαντο νεραϊδόνημα. Εκεί χόρευαν στους διονυσιακούς ρυθμούς οι Σάτυροι. Μέσα στα αρχέγονα αυτά δάση αντιλαλούσαν τα τραγούδια του Ορφέα, γιου της Μούσας Καλλιόπης και του θεού Απόλλωνα ο οποίος μάγευε με την κιθάρα του θεούς και ανθρώπους. Τον χειμώνα αρκετές φορές ο καταρράκτης παγώνει και τα αιωρούμενα κρύσταλλα σπάνε με εκκωφαντικό θόρυβο όταν πιάσουν οι πρώτες ζεστές μέρες της άνοιξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα