Βρήκαν 1.700.000 € στο γραφείο του γιατρού Ιωάννη Παντελιδάκη μετά τον θάνατό του!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΒρήκαν 1.700.000 € στο γραφείο του γιατρού Ιωάννη Παντελιδάκη μετά τον θάνατό του!Τετάρτη, Απρίλιος 26, 2017 - 17:29

Αίσθηση έχει προκαλέσει στα Τρίκαλα το γεγονός ότι μετά τον θάνατο ενός μεγαλογιατρού στις 7 Απριλίου στο χρηματοκιβώτιο του γραφείου του βρέθηκε το ιλιγγιώδες ποσό του 1.700.000 ευρώ!

Ο Ιωάννης Παντελιδάκης, που καταγόταν από την Κρήτη και πέθανε σε ηλικία 95 ετών, ήταν χειρουργός και ιδιοκτήτης μιας

μεγάλης ιδιωτικής κλινικής στα Τρίκαλα, και υπήρξε από τους μεγαλύτερους δωρητές της πόλης.

Το 2009 έκανε δωρεά 5.500.000 ευρώ για την ανέγερση μιας πρότυπης σχολικής μονάδας και ενός συνεδριακού κέντρου, ενώ την ίδια χρονιά έκανε δωρεά έναν ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου, ύψους δυόμισι μέτρων.

Το όνομά του ήρθε στην επικαιρότητα όταν άρχισε η καταμέτρηση των περιουσιακών στοιχείων του στο γραφείο του ξενοδοχείου «Διβάνη», το οποίο είχε αγοράσει πρόσφατα, το είχε ανακαινίσει πλήρως και το είχε μετονομάσει σε «Hotel Padelidaki». Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα που βρέθηκαν στο γραφείο του αγγίζουν το 1.700.000 ευρώ και έχουν ήδη κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποσφραγιστεί και το σπίτι του γιατρού, ώστε να γίνει καταμέτρηση και των περιουσιακών στοιχείων που διατηρούσε εκεί. Ετσι, θα ολοκληρωθεί η δικογραφία και ακολούθως θα ανοίξει η διαθήκη του εκλιπόντος.

Δωρεά
Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι του 2010 ο Ιωάννης Παντελιδάκης επισκέφθηκε το Ρέθυμνο μαζί με τη γραμματέα του, με σκοπό να κάνει μια μεγάλη δωρεά στην πόλη. Συναντήθηκε με υπευθύνους του δήμου, στους οποίους είπε ότι διαθέτει 7.000.000 ευρώ για τη λειτουργία ενός ιδρύματος που θα ονομάζεται Παντελιδάκειο Ιδρυμα, στη μνήμη του πατέρα του, με σκοπό να χορηγεί υποτροφίες σε φτωχούς φοιτητές του Ρεθύμνου για τις σπουδές τους.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα