Βέλγοι γλέντησαν ελληνικά μέχρι πρωίας σε βαφτίσια

16:25 2/9/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΒέλγοι γλέντησαν ελληνικά μέχρι πρωίας σε βαφτίσιαΤρίτη, Σεπτέμβριος 2, 2014 - 16:20

Το γλέντησαν με την ψυχή τους 25 Βέλγοι στην Καλαμάτα, στη βάφτιση της κόρης φιλικού τους προσώπου! Πριν από λίγες ημέρες οι αλλοδαποί, ηλικίας από 13 έως και 82 ετών, βρέθηκαν πρώτη φορά στην Ελλάδα με αφορμή το μυστήριο και άρπαξαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη

μεσσηνιακή γη, να χορέψουν καλαματιανό και να δοκιμάσουν γουρνοπούλα, ενώ έκαναν παραπέντε και καταδύσεις.

Η εμπειρία της τελετής βάφτισης που παρακολούθησαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου, στη Μαντίνεια, ήταν πρωτόγνωρη για τους Βέλγους επισκέπτες. Αρχικά η διαδικασία τούς φάνηκε λίγο «βάρβαρη» για το βρέφος, αλλά στη συνέχεια διασκέδασαν και με το παραπάνω δηλώνοντας ενθουσιασμένοι με το ελληνικό γλέντι, που διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Φυσικά, τίμησαν τις τοπικές νοστιμιές και ξετρελάθηκαν με τη γουρνοπούλα, την οποία βρήκαν πεντανόστιμη, δοκίμασαν greek souvlaki και απόλαυσαν ουζομεζέδες, ενώ η 82χρονη που ήταν μαζί τους βρήκε εξαιρετικό το ελληνικό κρασί.

Εκτός από την Καλαμάτα, οι 25 Βέλγοι επισκέφτηκαν αρκετές τοποθεσίες στον νομό και αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από το Πολυλίμνιο και τη Μεσσηνιακή Μάνη - ειδικά την Καρδαμύλη. Μερικοί, πιο τολμηροί, αποφάσισαν να δοκιμάσουν και τα ακραία σπορ που προσφέρει η περιοχή, όπως πτώση με παραπέντε από την Ανω Βέργα, αλλά και καταδύσεις στα καταγάλανα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου, μένοντας ενθουσιασμένοι και επιστρέφοντας στην πατρίδα τους με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα