Τους έκαψε η «Χίμαιρα»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤους έκαψε η «Χίμαιρα»Τρίτη, Νοέμβριος 29, 2016 - 16:16

Μπλόκο σε δύο εγκληματικές οργανώσεις, που διακινούσαν στην Αθήνα τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών! Ο Αλβανός «βαρόνος», το χασίς 1,5 τόνου και τα κέρδη των 19.000.000 €

Ενας αρχηγός, 1,5 τόνος χασίς, 19.000.000 ευρώ, σύμπραξη δύο μεγάλων εγκληματικών οργανώσεων και διακίνηση ουσιών ακόμα και έξω από σχολεία είναι τα κομμάτια του παζλ

που συνθέτουν την εικόνα της μαφίας του κέντρου των Αθηνών την οποία εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, «καθαρίζοντας» το κέντρο της πρωτεύουσας με την επιχείρηση «Χίμαιρα»!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Περιοχές όπως τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, η πλατεία Αμερικής, η οδός Δροσοπούλου στην Κυψέλη, ο πεζόδρομος της Νομικής Σχολής, το παρκάκι στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, οι πλατείες Κάνιγγος και Βικτωρίας και άλλες περιοχές του κέντρου είχαν μετατραπεί σε υπαίθριο «σούπερ μάρκετ» χασίς, ηρωίνης και κοκαΐνης, με διακινητές Αφρικανούς και... χονδρεμπόρους Αλβανούς μαφιόζους, οι οποίοι εκπλήρωναν ακόμα και συμβόλαια θανάτου!



Η δαιδαλώδης σύμπραξη της νιγηριανής με την αλβανική μαφία τα τελευταία χρόνια είχε μετατρέψει τις περιοχές αυτές σε απαγορευμένη ζώνη, καθώς το εμπόριο και η χρήση ναρκωτικών γίνονταν σε κοινή θέα. Απόφαση της Ασφάλειας Αττικής δεν ήταν να ξεριζώσει απλώς κάποιες ομάδες, οι οποίες άμεσα θα αντικαθίστανται από τους μαφιόζους, αλλά να φθάσει στη «ρίζα», δηλαδή σε εκείνους που κινούσαν τα νήματα.

Επειτα από έρευνες, που διήρκεσαν τουλάχιστον οκτώ μήνες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να αποδομήσουν την εγκληματική οργάνωση και να συλλάβουν συνολικά -σταδιακά- 96 άτομα, από τους μικρούς διακινητές έως τους αρχηγούς, οι οποίοι έκαναν κουμάντο στην τροφοδοσία με ναρκωτικά όλων των ομάδων που είχαν στον έλεγχό τους.

Στο οκτάμηνο οι σπείρες, με καθοδήγηση από την Αλβανία, διακίνησαν στο κέντρο της Αθήνας 1,5 τόνο χασίς, 1,5 κιλό κοκαΐνη, μισό κιλό ηρωίνη και ένα κιλό MDM. Η συνολική αξία των ναρκωτικών στη «λιανική» αγορά του θανάτου ξεπέρασε τα 19.000.000 ευρώ!

Συντονισμός

Τον απόλυτο συντονισμό των εγκληματικών ομάδων που δρούσαν επί χρόνια στο κέντρο της Αθήνας είχε ένας Αλβανός «βαρόνος» του χασίς, ο οποίος δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στην Ελλάδα! Ομως, γνώριζε άριστα να καταμετρά των πακτωλό χρημάτων που κέρδιζε από την εξαγωγή τους χασίς.



Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του και έτσι κατάφεραν να μάθουν το ψευδώνυμό του. Τη διαλογή του χασίς που έφθανε στις πιάτσες έκαναν τρεις Ελληνες κατηγορούμενοι συνεργάτες της μαφίας, οι οποίοι συνελήφθησαν.
Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι πραγματοποιούσουν τακτικά ταξίδια στην Αλβανία, προκειμένου να διαπιστώσουν και να... βαθμολογήσουν την ποιότητα των ναρκωτικών! Το «καλό προϊόν» το «σημάδευαν» με τραπουλόχαρτα, τα οποία σηματοδοτούσαν και την τιμή του κιλού. Συγκεκριμένα, ο «βαλές ρήγας» ήταν από τις καλύτερες ποιότητες και το ένα κιλό πωλούνταν αντί 2.000 ευρώ.

Καρτέρι και σε σχολεία

Οι κακοποιοί στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κωδικούς, τους οποίους κατάφεραν να σπάσουν οι αστυνομικοί! Συγκεκριμένα, το χασίς το αποκαλούσαν «φωτιστικό», «κασέρι» ή «ζαμπόν»! Επίσης, «χαρτιά» ήταν τα χρήματα και «γάλα», «αλεύρι», «γιαούρτι» ή «κοτόπουλο» ήταν η κοκαΐνη. Το «σχολείο» ήταν η φυλακή. «Μηχανή» ήταν το όπλο και «γκάζι» ο πυροβολισμός. «Εργαλείο» ήταν η ζυγαριά και «κράτος» ήταν οι αστυνομικοί και η Ασφάλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα