Τουρτοπόλεμος στην «πόλη του γλυκού»!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤουρτοπόλεμος στην «πόλη του γλυκού»!Τρίτη, Οκτώβριος 25, 2016 - 13:40

Οι ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης σκοπεύουν να διοργανώσουν διήμερο εκδηλώσεων, ώστε ντόπιοι και τουρίστες να γνωρίσουν τις λιχουδιές της νύμφης του Θερμαϊκού

Ενας γενικευμένος... τουρτοπόλεμος, που θα θυμίζει σκηνικό ταινίας, αναμένεται να είναι σύντομα το επίκεντρο των εκδηλώσεων που ετοιμάζουν οι ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης,

στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να αποκτήσει νέα ταυτότητα η νύμφη του Θερμαϊκού και, εκτός από «ερωτική πόλη» ή «πόλη του φραπέ», να αναφέρεται και ως «πόλη του γλυκού»!

Οπως λένε με μια φωνή οι ζαχαροπλάστες, υπενθυμίζοντας ότι σε δημοσιεύματα του ξένου Τύπου γίνεται εκτενής αναφορά στα γλυκά της Θεσσαλονίκης, «οφείλουμε να βρούμε ένα concept πιο αντιπροσωπευτικό και πιο αποτελεσματικό. Η πόλη μας ξεχωρίζει για τα τρίγωνα Πανοράματος, για τα τσουρέκια με σοκολάτα, για το παγωτό ντοντουρμά και τόσα άλλα. Αυτό σημαίνει ότι η Θεσσαλονίκη δεν προσφέρει ένα, αλλά πολλά γλυκά, τα οποία είναι γνωστά στους τουρίστες. Ομως, δεν είναι ταυτισμένη με το γλυκό, όπως ο Βόλος για τα τσιπουράδικα, η Βέροια για το ραβανί ή το Μόναχο για την μπίρα».

Η σκέψη τους είναι να διοργανωθεί ένα διήμερο εκδηλώσεων, κατά τη διάρκεια του οποίου ντόπιοι και τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα να «γνωρίσουν» γλυκά από τα ζαχαροπλαστεία της πόλης. Εκτός από τις γευστικές δοκιμές, η συντεχνία των ζαχαροπλαστών σχεδιάζει διάφορες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και ο τουρτοπόλεμος. Σύμφωνα με τους έως τώρα σχεδιασμούς, όσοι επισκεφθούν συγκεκριμένα ζαχαροπλαστεία θα μπορούν να προμηθεύονται ένα κουπόνι, με το οποίο θα εξασφαλίζεται η συμμετοχή τους στη... γλυκιά σύγκρουση!

Χάρτης

Κατά τη διάρκεια του διημέρου (δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία) θα κυκλοφορήσει ένας χάρτης με τα ζαχαροπλαστεία τα οποία συμμετέχουν στις εκδηλώσεις. Επίσης, θα υπάρχουν ειδικές τιμές για κάποια προϊόντα και γλυκά.

Keywords
Τυχαία Θέματα