Τον Αύγουστο η πρώτη δόση

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤον Αύγουστο η πρώτη δόσηΔευτέρα, Ιούλιος 18, 2016 - 14:21

Πώς μπορούν να φτάσουν τις δώδεκα σύμφωνα με τις νέες δηλώσεις του αν. υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη

Σε πέντε δόσεις, με την πρώτη να πληρώνεται τον Αύγουστο και την τελευταία τον Δεκέμβριο του 2016, θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τις νέες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Ωστόσο, υπάρχει νόμιμο «κόλπο» για να πληρωθεί το δυσβάσταχτο χαράτσι ακόμα και σε διπλάσιο χρόνο, δηλαδή

έως σε 12 δόσεις: Οι φορολογούμενοι μπορούν να αφήσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ να λήξει και στη συνέχεια να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στο TAXISnet.

Μέσω πιστωτικής

«Παραθυράκι» εξόφλησης του φόρου σε περισσότερες δόσεις δίνουν, επίσης, οι τράπεζες για τους κατόχους πιστωτικών καρτών. Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ μέσω πιστωτικής κάρτας μπορεί να γίνει σε εννέα άτοκες δόσεις (είτε για το συνολικό ποσό του φόρου είτε για την κάθε δόση του). Πέραν αυτού, επιτρέπει να πληρωθεί καθεμία εκ των δόσεων του φόρου εφάπαξ με την πιστωτική κάρτα, μεταθέτοντας έως και 45 ημέρες την ημερομηνία πληρωμής των δόσεων.

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Ιδιοκτήτων Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) σε επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη επισημαίνει ότι το πρόβλημα δεν είναι οι δόσεις, αλλά ο ίδιος ο ΕΝΦΙΑ, και το παράλογο, δημευτικό δημοσιονομικό ζητούμενό του των τεσσάρων περίπου δισ., που αναμένεται να βεβαιωθούν σε λίγο σε βάρος των ιδιοκτητών κάθε είδους ακινήτων της χώρας μας.

Η ΠΟΜΙΔΑ υπογραμμίζει ότι η πρακτική αυτή έχει αποτέλεσμα τη φορολογική εξόντωση των ιδιοκτητών οικοπέδων, ξενοίκιαστων ακινήτων, επιχειρήσεων με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, και γενικά όσων η περιουσία τους είναι απρόσοδη ή υπερβαίνει κάποιο ποσό αντικειμενικών αξιών, χωρίς αυτό να έχει πραγματικό αντίκρισμα στη σημερινή ανύπαρκτη αγορά ακινήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα