Το τρενάκι του τρόμου

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο τρενάκι του τρόμουΠέμπτη, Οκτώβριος 30, 2014 - 17:26

Σε περιπέτεια μετατράπηκε προχθές για περίπου 100 επιβάτες η ανέμελη βόλτα με το γραφικό τρενάκι του Οδοντωτού σε ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα της χώρας μας, στο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού, στα Καλάβρυτα. Και αυτό διότι, σύμφωνα με τις καταγγελίες αρκετών επιβατών, από τη μια στιγμή στην άλλη το τρενάκι -για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- ακινητοποιήθηκε για περίπου δύο ώρες πάνω στις γραμμές, ενώ κατευθυνόταν από τα Καλάβρυτα

προς το Διακοπτό.


Στην αρχή κανείς δεν ανησύχησε, καθώς θεωρήθηκε ότι το τρενάκι είχε σταματήσει για να απολαύσουν οι επιβάτες το μαγευτικό τοπίο. Ωστόσο όσο περνούσε η ώρα και κανείς δεν τους ενημέρωνε γιατί εξακολουθούσε να παραμένει καθηλωμένο πάνω στο βουνό, η αγωνία ολοένα και μεγάλωνε... Κάποιοι μάλιστα άρχισαν να εκνευρίζονται, ενώ άλλοι, φοβισμένοι, κοιτούσαν από τα παράθυρα για να δουν αν είχε συμβεί κάτι.


Το τρενάκι σταμάτησε κοντά στην Κάτω Ζαχλωρού και κανείς από τους υπευθύνους, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν έδινε εξηγήσεις στους δεκάδες επιβάτες που αγωνιούσαν. Τελικά το «θρίλερ» με την επιστροφή από το βουνό τελείωσε δύο ώρες αργότερα, όταν οι μηχανές πήραν πάλι μπρος και ο οδοντωτός έφτασε στον προορισμό του. Οι τουρίστες έφυγαν άρον άρον και, όπως φαίνεται, η βόλτα τους με το παραδοσιακό τρενάκι θα τους μείνει αξέχαστη.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα αλλά και ημέρες αργιών δεκάδες άτομα απ' όλη την Ελλάδα φτάνουν στην περιοχή για να απολαύσουν το τοπίο αλλά και τη βόλτα τους με το τρενάκι στο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού.

Μαγευτική διαδρομή

Αλλωστε το ιδιαίτερο στοιχείο του φαραγγιού είναι το μικρό τρενάκι που το διασχίζει απ’ άκρη σ’ άκρη. Ο Οδοντωτός προσφέρει μια μαγευτική διαδρομή με... άγρια ομορφιά, επιβλητικούς βραχώδεις σχηματισμούς και καταρράκτες, συνεχίζοντας στο πιο στενό σημείο της διαδρομής που λέγεται «Πόρτες», όπου το τρενάκι περνάει μέσα από σήραγγα.
Δίπλα από τις γραμμές του τρένου υπάρχει μονοπάτι που έχει σηματοδοτηθεί με σύμβολα του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε4, το οποίο χρησιμοποιείται από Ελληνες και ξένους πεζοπόρους. Η διαδρομή για το κατέβασμα απαιτεί περίπου έξι ώρες και για το ανέβασμα επτά με οκτώ ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα