Το Πυροσβεστικό Σώμα παρέδωσε εννέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο Πυροσβεστικό Σώμα παρέδωσε εννέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒΔευτέρα, Ιανουάριος 25, 2016 - 13:39

Εννέα υπερσύγχρονα πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα, προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, παρέδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα στο ΕΚΑΒ, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε

το Σάββατο στην Ελευσίνα.

Τα οχήματα αυτά, τα οποία είναι πλήρεις ιατρικές κινητές μονάδες, αποτελούν μέρος δωρεάς του συνολικά 12 ασθενοφόρων που είχαν διατεθεί στην Πυροσβεστική από το Ιδρυμα Λάτση και την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών το 2009. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιούνταν στο μέγιστο δυνατό, γι' αυτό αποφασίστηκε να «περάσουν» στο ΕΚΑΒ, σε μια δύσκολη περίοδο για τον οργανισμό, εν αναμονή της απαραίτητης ανανέωσης του στόλου των οχημάτων του.

Η τελετή παράδοσης των υπερσύγχρονων ασθενοφόρων πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 1ης ΕΜΑΚ στην Ελευσίνα, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.



Οπως τόνισε ο κ. Τόσκας, η πολύτιμη δωρεά θα αξιοποιηθεί πλέον όπως πρέπει για το κοινωνικό σύνολο, ενώ ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε ότι η εν λόγω προσφορά εγκαινιάζει ουσιαστικά μια νέα προσπάθεια για αξιοποίηση όλων των υλικών του Δημοσίου για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους. Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας που ξεκινά για «οικονομία κλίμακας» το επόμενο βήμα θα είναι ο εφοδιασμός των ασθενοφόρων από τα βενζινάδικα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και εξέφρασε την άποψη να θεσμοθετηθεί ακόμα και ο «δανεισμός» εκπαιδευμένου προσωπικού από υπηρεσία σε υπηρεσία, σε ειδικές περιπτώσεις (ήδη πυροσβέστες έχουν οδηγήσει ασθενοφόρα, στα οποία δεν υπήρχε προσωπικό).

Ολη η πολιτική ηγεσία

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, ο αντιπρόεδρος Μιλτιάδης Μυλωνάς, ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών Δημήτριος Πύρρος και ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νικόλαος Παπαευσταθίου.



Keywords
Τυχαία Θέματα
Πυροσβεστικό Σώμα, ΕΚΑΒ,pyrosvestiko soma, ekav