Το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης ζητεί ξεναγό χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης ζητεί ξεναγό χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις!Παρασκευή, Αύγουστος 11, 2017 - 16:51

Εναν μουσειοπαιδαγωγό, ο οποίος θα αναλάμβανε τις ξεναγήσεις των παιδιών, ήθελε να προσλάβει το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης με έδρα τα Χανιά, αλλά έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση να μην έχει... οικογένεια!

Η αγγελία (φωτό), η οποία αναρτήθηκε για συγκεκριμένη θέση, απέκλειε εξ αρχής αρκετούς ενδιαφερομένους, καθώς όριζε πως είτε είναι άνδρες είτε γυναίκες θα πρέπει

να μην έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις!

Η φωτογραφία με την πρωτοφανή αγγελία για τη θέση μουσειοπαιδαγωγού, η οποία έκανε χθες τον γύρο του διαδικτύου, ανέφερε ότι τα πτυχία δεν ήταν το μοναδικό προαπαιτούμενο. Εκτός από το πτυχίο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης (Τμήμα Νηπιαγωγών) και το μεταπτυχιακό στη Μουσειοπαιδαγωγική, απαιτούνταν και πτυχίο αγγλικής γλώσσας. Στην ίδια αγγελία αναγραφόταν πως οι άνδρες πρέπει να έχουν τελειώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις (Ι1) και να μην έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις και οι γυναίκες να μην έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις.

Η αγγελία προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη αλλά και αντιδράσεις από τους ενδιαφερομένους, οι οποίοι την κοινοποίησαν στο διαδίκτυο με ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια και επισήμαναν ότι οι προϋποθέσεις που έβαλε το Ναυτικό Μουσείο για την πρόσληψη ήταν ρατσιστικές.

«Ομως, όπως φαίνεται, το να έχει κανείς οικογένεια τιμωρείται με ανεργία» έγραψαν αρκετοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρά τις αντιδράσεις, από την πλευρά του Ναυτικού Μουσείου δεν υπήρξε κάποια απάντηση, ούτε και απόσυρση της αγγελίας.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα