Το ελληνικό με άρωμα Ντουμπάι

ΠΟΛΙΤΙΚΗΤο ελληνικό με άρωμα ΝτουμπάιΤρίτη, Ιούλιος 19, 2016 - 13:23

Δημοσίευμα του Reuters για το φιλόδοξο πλάνο ύψους 7 δισ. ευρώ της Lamda Development στο παλιό αεροδρόμιο

Στo φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης της Lamda Development, η οποία σκοπεύει να μετατρέψει το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού σε ένα από τα μεγαλύτερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ευρώπης, που θα θυμίζει κάτι από Ντουμπάι, αναφέρεται σε δημοσίευμά του το Reuters.

Οπως σημειώνει το πρακτορείο,

το ύψους 7 δισ. ευρώ σχέδιο ανάπτυξης της εταιρίας «μπορεί να δώσει ώθηση σε μια οικονομία που πασχίζει να επιστρέψει στην ανάπτυξη ύστερα από εφτά χρόνια ύφεσης».

Η Lamda Development σκοπεύει να μετατρέψει τον «ερημότοπο» των ετοιμόρροπων τέρμιναλ και των σκουριασμένων αεροπλάνων σε ένα πολυτελές θέρετρο δίπλα στη θάλασσα, που θα περιλαμβάνει ξενοδοχεία, σπίτια και καταστήματα, επισημαίνει το Reuters, θυμίζοντας, μάλιστα, ότι οι προσπάθειες των ελληνικών κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια να μετατραπεί αυτή η περιοχή σε κερδοφόρα επιχείρηση απέτυχαν. Το έργο αυτό θα αλλάξει το παιχνίδι και την ψυχολογία των ξένων κεφαλαίων απέναντι στις επενδύσεις στην Ελλάδα» ανέφερε στο πρακτορείο ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development.

«Ο άλλοτε πολυσύχναστος χώρος αφίξεων σήμερα είναι ασφυκτικά γεμάτος με σκηνές, όπου ζουν πάνω από 1.300 άτομα, κυρίως Αφγανοί, σε άθλιες συνθήκες» αναφέρει το πρακτορείο, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να απομακρύνει τους πρόσφυγες έως τα τέλη Ιουλίου, μεταφέροντάς τους σε άλλες δομές. Η εταιρία ευελπιστεί ότι οι εργασίες στο παλιό αεροδρόμιο θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους και πολλά από τα εμπορικά κτίρια θα είναι έτοιμα το 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα