Τίτλοι τέλους για τη βασίλισσα του gossip

ΚΟΣΜΟΣΤίτλοι τέλους για τη βασίλισσα του gossipΤρίτη, Νοέμβριος 14, 2017 - 17:31

❱❱ «Εφυγε» στα 94 της η δημοσιογράφος Λιζ Σμιθ, που έκανε λαϊκό ανάγνωσμα το διαζύγιο του Ντόναλντ Τραμπ από την Ιβάνα

Η Λιζ Σμιθ, η γυναίκα που έκανε το διαζύγιο του Ντόναλντ Τραμπ από την Ιβάνα λαϊκό ανάγνωσμα, άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή σε ηλικία 94 ετών, κλείνοντας έτσι ένα μεγάλο κεφάλαιο του αμερικανικού Τύπου, στο οποίο πρωταγωνιστούσε για πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα.

Η επιτυχία της «βασίλισσας του gossip» των αμερικανικών ταμπλόιντ βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι και

η ίδια λογιζόταν ως σελέμπριτι, ιδιότητα που της εξασφάλιζε πρόσβαση στους χώρους όπου έβγαζε τα δημοσιογραφικά της λαβράκια.

Με το μεγάλο χαμόγελό της και τους γλυκούς τρόπους της, η Τεξανή κατάφερνε να έχει πρώτη τις σημαντικές ειδήσεις του χώρου της σοουμπίζ. Κάποιες φορές, όμως, προηγούνταν και από τα γεγονότα. Μία από τις πιο αμήχανες και ντροπιαστικές στιγμές της καριέρας της ήταν όταν το 2012 σε ένα διαδικτυακό άρθρο της έγραφε στην ουσία τον επικήδειο της φίλης της Νόρα Εφρον, της σεναριογράφου μεγάλων επιτυχιών όπως οι «Αγρυπνος στο Σιάτλ», «Οταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι» κ.λπ. Η Εφρον ήταν πράγματι πολύ σοβαρά άρρωστη, αλλά πέθανε λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση...

Κουτσομπολιό

Αυτά τα παθήματα, αλλά και γενικά η γνώση του αντικειμένου της, έκαναν τη Σμιθ να μην προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη δουλειά της. «Δεν πρέπει να παίρνουμε τους εαυτούς μας πολύ σοβαρά στον κόσμο του κουτσομπολιού» είχε δηλώσει το 1987 στο Associated Press, προσθέτοντας: «Αν το δεις ρεαλιστικά, αυτό που κάνω είναι αρκετά ανάξιο λόγου». Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι «παρ' όλα αυτά, διασκεδάζω πολύ».

Η «λαίδη του κουτσομπολιού», που έκανε σπουδές δημοσιογραφίας στο πανεπιστήμιο του Τέξας και έφτασε στη Νέα Υόρκη με ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή το 1949, με όνειρα για μεγάλη καριέρα, απέφευγε πάντα να ασχολείται με τις σεξουαλικές προτιμήσεις των διασήμων και την εξήγηση την έδωσε η ίδια στην αυτοβιογραφία της με τίτλο «Natural Blonde» το 2000. Εκεί παραδέχθηκε ότι είχε σχέσεις και με γυναίκες και με άνδρες, αλλά και το για πολλά χρόνια χρόνια θρυλούμενο ειδύλλιό της με την αρχαιολόγο Αϊρις Λαβ.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα