Τι συνέβη στον Χριστόδουλο;

15:18 5/2/2016 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤι συνέβη στον Χριστόδουλο;Παρασκευή, Φεβρουάριος 5, 2016 - 15:12

Μεγάλη αίσθηση συνεχίζει να προκαλεί η δήλωση-βόμβα του στενού συνεργάτη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου αρχιμανδρίτη Επιφάνιου Οικονόμου στο τοπικό κανάλι Astra του Βόλου (που ανέδειξε με το πρωτοσέλιδό της δημοσίευμα η «Espresso» την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου).

Οι φράσεις που χρησιμοποίησε

(«ο Χριστόδουλος δεν έπρεπε να ζει, γι' αυτό και δεν ζει... Και ο νοών νοείτω» και «εάν ζούσε σήμερα, η χώρα θα ήταν διαφορετική. Αυτό το κακό που συμβαίνει σήμερα δεν θα συνέβαινε») προκάλεσαν ερωτήματα και φούντωσαν τις σχετικές συζητήσεις που γίνονται εδώ και χρόνια.

Το σοβαρό αυτό θέμα έφτασε και στη Βουλή. Ο ανεξάρτητος (σήμερα) βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος υπέβαλε χθες ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τους καθ' ύλην υπουργούς εάν οι αρμόδιες Αρχές «θα προβούν σε άνοιγμα της υπόθεσης και στα δέοντα έτσι ώστε να γίνουν όσοι απαραίτητοι έλεγχοι απαιτούνται για να αποκλεισθεί η όποια υπόνοια υπάρχει στους Ελληνες για την αιτία του θανάτου του Χριστόδουλου».

Οπως και το 2013

Ουσιαστικά πρόκειται για επανακατάθεση ίδιας ερώτησης που είχε υποβάλει ο Νίκος Νικολόπουλος με το ίδιο θέμα το 2013.

«Οταν έφυγε από τη ζωή, πολλά συμφέροντα και κέντρα εξουσίας εντός και εκτός Ελλάδος έχασαν αναμφίβολα έναν υπολογίσιμο αντίπαλο» υπογραμμίζει στην ερώτησή του ο Ν. Νικολόπουλος, σημειώνοντας ότι η περίπτωση προσομοιάζει με αυτήν μιας άλλης μεγάλης ηγετικής μορφής του κυπριακού Ελληνισμού, του Τάσσου Παπαδόπουλου, η ξαφνική αρρώστια και ο γρήγορος θάνατος του οποίου «ανταγωνίστηκαν σε ταχύτητα την περίπτωση Χριστόδουλου»!

Ο κ. Νικολόπουλος παραθέτει περιπτώσεις «μεγάλων προσωπικοτήτων, για τους οποίους υπάρχει πλέον βάσιμη υπόνοια και ενίοτε και αποδείξεις (Οζάλ, Αραφάτ κ.ά.) ότι οι θάνατοί τους δεν προήλθαν αποκλειστικά από φυσικά αίτια».

Keywords
Τυχαία Θέματα