Τι λέει για τη δίωξη ο Κοντομηνάς

ΠΟΛΙΤΙΚΗΤι λέει για τη δίωξη ο ΚοντομηνάςΠαρασκευή, Οκτώβριος 21, 2016 - 16:51

Αντιμέτωπος με νέα δικαστική περιπέτεια (μετά την υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου) βρίσκεται ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς. Χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών του άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου

χρήματος. Η δίωξη αφορά φοροδιαφυγή περίπου 48.000.000 ευρώ, λόγω αποκλίσεων μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων την περίοδο 2006-2008.

Ο επιχειρηματίας προσέφυγε στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ωστόσο ο επανέλεγχος δεν τον δικαίωσε. Υστερα από αυτήν την εξέλιξη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προχώρησε σήμερα στην άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του. Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ειδικό ανακριτή.

«Η ποινική μου δίωξη τη δεδομένη στιγμή ξεκάθαρα εντάσσεται στην προσπάθεια στοχοποίησής μου, εν σχέσει προς τις τρέχουσες εξελίξεις στην αδειοδότηση των καναλιών και αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την πρωτόγνωρη κατάλυση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ» τόνισε ο Δημήτρης Κοντομηνάς σε ανακοίνωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα