«Θύτες και θύματα μαζί» κατά bullying

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Θύτες και θύματα μαζί» κατά bullyingΠαρασκευή, Μάιος 12, 2017 - 17:32

Μαθητές, θύτες και θύματα χέρι χέρι ανέβασαν μία συγκλονιστική παράσταση για το bullying στο 7ο ΕΠΑ.Λ. Γαλατσίου, ύστερα από πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Be the Miracle, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται δίπλα σε παιδιά που κακοποιήθηκαν, αντιμετώπισαν κοινωνικά προβλήματα ή έμειναν ορφανά σε μικρή ηλικία.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΛΤΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Το «Θύτες και θύματα μαζί» είχε στόχο να «δει» κατάματα τη σκληρή

πραγματικότητα του σχολικού εκφοβισμού, που αρχίζει από το σχολείο και έχει προκαλέσει ακόμα και θανάτους μαθητών. Την πρωτοβουλία για την παράσταση είχαν οι Κώστας Παντελίδης και Μαρλένα Κερασιώτου, ιδρυτές της συγκεκριμένης ΜΚΟ, που πιστεύουν ακράδαντα ότι «αν θες να γίνει ένα θαύμα, γίνε εσύ το θαύμα!».

Πρωταγωνιστής της παράστασης ήταν ο Γιώργος και η «Espresso» τον συνάντησε λίγο πριν ανέβει στη σκηνή. Δεν δίστασε να μιλήσει για το πώς συνδέεται το έργο με τη ζωή του αλλά και την καθημερινότητα στα σχολεία. Είναι 15 χρονών και στον μαθητικό βίο του έχει βρεθεί στη θέση τόσο του θύτη όσο και του θύματος. «Είναι μία παράσταση για τον σχολικό εκφοβισμό. Συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στα σχολεία μας, όμως δεν αντιδρούν τα παιδιά. Δείχνει πως στην ουσία ένας θύτης είναι μέσα του ένα θύμα. Δεν πρέπει να το κρύβουμε αυτό» είπε ο Γιώργος, που υποδύεται τον ρόλο που έχει ζήσει στην πραγματικότητα. «Το Be the Miracle με έχει βοηθήσει. Εχω μάθει να συγκρατώ τα νεύρα μου. Εχω μάθει να ακούω και τον άλλο» προσθέτει.

H Εύα, σκηνοθέτις του έργου, εξήγησε ότι η παράσταση που ανέβασαν τα παιδιά, τα οποία στηρίζονται από την οργάνωση Be the Miracle, δείχνει την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία.

«Δύσκολη η καθημερινότητα»

«Η παράσταση δείχνει τα προβλήματα του σχολείου και την ενδοσχολική βία. Τι βιώνουν οι μαθητές καθημερινά και πώς μπορεί να βλάψει το bylluing. Η καθημερινότητα στο σχολείο είναι δύσκολη για τα περισσότερα παιδιά» είπε στην «Espresso» η 14χρονη μαθήτρια.

Από την πλευρά του, ο ιδρυτής της ΜΚΟ είπε ότι ξεκάθαρος στόχος του ήταν να συγκλονίσει το κοινό με τη δύσκολη καθημερινότητα των παιδιών. «Ανεβάσαμε την παράσταση για να μεταφέρουμε τη σκληρή πραγματικότητα στους θεατές. Δεν πρέπει να κλείνουμε ούτε τα στόματά μας ούτε τα μάτια μας μπροστά σε αυτό το φαινόμενο» τόνισε στην «Espresso» ο Κώστας Παντελίδης.

Και η Μαρλένα Κερασιώτου πρόσθεσε: «Καθημερινά χιλιάδες παιδιά βιώνουν τον σχολικό εκφοβισμό στα σχολεία και πρέπει να είμαστε στο πλευρό τους για να τα στηρίζουμε!».

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα