Θύμα της μαφίας και ο Τσαρτσαρής

ΡΕΠΟΡΤΑΖΘύμα της μαφίας και ο ΤσαρτσαρήςΔευτέρα, Νοέμβριος 7, 2016 - 12:22

Η σπείρα των «Gipsy Kings», με τη βοήθεια πληροφοριοδότη, πήρε χιλιάδες ευρώ από το σπίτι του πρώην μπασκετμπολίστα

Γνωστή παρουσιάστρια ειδήσεων, διάσημοι γιατροί και δικηγόροι, ακόμα και διάσημοι μπασκετμπολίστες είναι ανάμεσα στα θύματα της μαφίας των Ρομά, όπως αποκαλύπτεται από την ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, στην οποία περιέχονται ονόματα που δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Από τον Θεοδόση Π. Πάνου

Ενα

από τα θύματα της σπείρας των «Gipsy Kings» είναι και ο πολύ γνωστός Ελληνας παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Κώστας Τσαρτσαρής, ο οποίος ασχολείται πια με τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, με τον οποίο μεγαλούργησε ως παίκτης τα προηγούμενα χρόνια, κατακτώντας τίτλους. Οταν οι κακοποιοί πραγματοποίησαν τη διάρρηξη στο σπίτι του, έφυγαν με έναν μικρό θησαυρό, καθώς άρπαξαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας!

Οπως και στην περίπτωση της διάρρηξης στο σπίτι της γνωστής τηλεπαρουσιάστριας, η διάρρηξη στην κατοικία του αθλητή δεν ανακοινώθηκε επίσημα από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονταν σε εξέλιξη για την εξάρθρωση της σπείρας. Πάντως, από τις λεπτομέρειες που έγιναν γνωστές φαίνεται ότι τα μέλη της συμμορίας είχαν εντοπίσει το σπίτι του στη Νέα Ερυθραία από πληροφορίες που τους είχε δώσει ο (άγνωστος ακόμα στις αστυνομικές Αρχές) «αόρατος» πληροφοριοδότης τους με το προσωνύμιο «Ελληνας», ο οποίος έπαιζε στα δάχτυλα την κοσμική Αθήνα.

Μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνεται στη δικογραφία και ένας γνωστός κοσμηματοπώλης του Κολωνακίου. Τα ίχνη του όμως φαίνεται ότι χάθηκαν από τη στιγμή που έγινε έρευνα στο κοσμηματοπωλείο που διατηρεί σε κεντρικό δρόμο του Κολωνακίου, το οποίο λειτουργεί και ως ενεχυροδανειστήριο.

Κοσμήματα και ρολόγια
Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας κυκλοφορεί με πολυτελές αυτοκίνητο και από το κατάστημά του περνούσαν όλοι οι VIPs της Αθήνας για να αγοράσουν σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές πανάκριβα κοσμήματα και ρολόγια. Μάλιστα, είχε επαφές με έναν 40χρονο, ο οποίος κινούνταν στα «σαλόνια» της υψηλής κοινωνίας και φέρεται ότι του έδινε μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων της σπείρας για να τα πουλήσει.

Αξιοσημείωτο είναι πως οι περισσότεροι από τους επωνύμους πελάτες του γνωστού κοσμηματοπώλη (μεταξύ αυτών ήταν και πολιτικοί) πίστευαν ότι τα τιμαλφή που αγόραζαν κοψοχρονιά ήταν προϊόντα ενεχυρίασης από γόνους πλούσιων οικογενειών, που είχαν την άνεση να τα αγοράσουν πριν από την οικονομική κρίση, αλλά μετά τις επιπτώσεις της αναγκάστηκαν να τα βγάλουν στο σφυρί!

Το περίεργο πάντως είναι ότι κανείς από τους αγοραστές δεν παραξενεύτηκε από το γεγονός ότι ο κοσμηματοπώλης πωλούσε κυριολεκτικά στη μισή τιμή πανάκριβα ρολόγια των 70.000 και 100.000 ευρώ, χωρίς να συνοδεύονται από κάρτες εγγύησης και γνησιότητας, ενώ τους τόνιζε ότι για το σέρβις θα έπρεπε να απευθύνονται στον ίδιο και όχι στην αντιπροσωπία!

Η υπόθεση στην ανακρίτρια Διαφθοράς λόγω της εμπλοκής τριών αστυνομικών

Η εμπλοκή τριών αστυνομικών στο κύκλωμα των Ρομά οδήγησε στην «αναβάθμιση» της υπόθεσης και στην ανάθεσή της στην ανακρίτρια Διαφθοράς Ρέα Κατσίβελη.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των τριών θα εμφανιστεί αυτοβούλως τις επόμενες ώρες ενώπιον της ανακρίτριας, αφού έχει πληροφορηθεί ότι τίθεται σε διαθεσιμότητα λόγω της εμπλοκής του.

Από τα δεδομένα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας προκύπτουν συνομιλίες των μελών της σπείρας με αστυνομικούς διάφορων υπηρεσιών και έχουν καταγραφεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα πριν από εφόδους της Αστυνομίας για έρευνα σε διαμερίσματα, με τους ενοίκους να εξαφανίζονται βιαστικά μαζί με τα κλοπιμαία που είχαν. Μόλις μία ημέρα πριν από τις συλλήψεις ένας αστυνομικός έχει καταγραφεί να συνομιλεί με έναν εκ των κατηγορουμένων και να του λέει: «Πάρε και τον φίλο σου κι ελάτε να πιείτε καφέ το απόγευμα».

Ακολουθεί τηλεφώνημα από τον κατηγορούμενο, που ενημερώνει άλλον (με το ψευδώνυμο «Σέφκης») για το ραντεβού, τονίζοντας ότι «είναι σοβαρό». Ακολουθεί σειρά τηλεφωνημάτων, με τον έναν να λέει στον άλλον ότι «έρχομαι να σου πω κάτι σοβαρό που μου είπε ο Ελληνας», αναφερόμενος στην κωδική ονομασία του άγνωστου ακόμη πληροφοριοδότη.

Ωστόσο, φαίνεται ότι το κύκλωμα είχε πληροφορηθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου ότι η Αστυνομία πλησιάζει στα ίχνη του. Επειτα από επικοινωνία του «Σέφκη» με άλλον αστυνομικό, ο πρώτος ενημερώνει τη σύντροφό του στη Βουλγαρία: «Εχουμε πρόβλημα από το Μαρούσι. Δεν ξέρω, από τα τηλέφωνα κάτι βρήκαν».

ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα