Θεσσαλονικιός κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο... Μουντιάλ του Stratego!

14:02 1/9/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΘεσσαλονικιός κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο... Μουντιάλ του Stratego!Πέμπτη, Σεπτέμβριος 1, 2016 - 14:00

Στο υψηλότερο βάθρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Stratego ανέβασε την Ελλάδα ο Θεσσαλονικιός Σταύρος Σεκερτζής, που κατάφερε να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο μέσα στη Γερμανία! Είναι η πρώτη φορά που Ελληνας παίκτης καταφέρνει να πάρει την πρωτιά εδώ και 19 χρόνια που διεξάγονται παγκόσμια πρωταθλήματα του φημισμένου επιτραπέζιου παιχνιδιού.

Αν και έχουν διεξαχθεί

αρκετές διοργανώσεις, η Ελλάδα έχει συμμετοχή σε τρία μόλις παγκόσμια πρωταθλήματα. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τον Θεσσαλονικιό παίκτη να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, βάζοντας τη γαλανόλευκη να κυματίζει ψηλότερα από όλες τις σημαίες. Ο χρυσός Ελληνας πέτυχε έξι νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, συγκεντρώνοντας 48 βαθμούς, και έτσι αναδείχθηκε πρώτος των πρώτων στο παιχνίδι στρατηγικής.

Καθόλου άσχημα δεν τα πήγε και η εθνική συμμετοχή, με την ελληνική ομάδα Stratego να σκαρφαλώνει στην τρίτη θέση κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.
«Δυστυχώς, οι κληρώσεις και οι πολλές απώλειες δεν βοήθησαν και πήραμε την τρίτη θέση. Πρώτη βγήκε η Ολλανδία, δεύτερη η Γερμανία, τρίτη η χώρα μας και τέταρτη η Αγγλία...» λέει ο Σταύρος Σεκερτζής.

Καλές ήταν και οι επιδόσεις των υπόλοιπων παικτών μας. Στην πρώτη του συμμετοχή, ο μόλις 18 ετών Γιάννης Βανδώρος ανέβηκε στην έκτη θέση και θεωρείται το μέλλον του ελληνικού Stratego. Στην έβδομη θέση κατέληξε ο Γιώργος Πετρουλάκης, που έχασε το μετάλλιο για μία κίνηση, ενώ τη 14η θέση κατέκτησε ο Γρηγόρης Αδαμάκης, που έκανε ρεκόρ σε ισοπαλίες.

Το πρωτάθλημα διεξήχθη στην πόλη Ράιντσεμπουρκ της Γερμανίας από τις 18 έως τις 21 Αυγούστου και τη διοργάνωση είχε αναλάβει η γερμανική ομοσπονδία Stratego. Μετά την επιτυχία του Σταύρου Σεκερτζή, είναι πολύ πιθανό το 20ό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα γίνει τον Αύγουστο του 2017, να διεξαχθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Εύβοια.

Ν.ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα