Θαύμα στη Βέροια: Μοναχός σώθηκε από βράχο που καταπλάκωσε το κελί του

ΡΕΠΟΡΤΑΖΘαύμα στη Βέροια: Μοναχός σώθηκε από βράχο που καταπλάκωσε το κελί του Δευτέρα, Νοέμβριος 20, 2017 - 17:54

❱❱ Από θαύμα σώθηκε μοναχός, όταν βράχος καταπλάκωσε το κελί του κι εκείνος γλίτωσε με λίγες γρατσουνιές!

Ηταν 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε, προφανώς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, από την ορεινή πλαγιά που βρίσκεται στην πίσω πλευρά της Μονής του Τιμίου Προδρόμου στη Βέροια,

και κατέπεσε σε ένα από τα κτίσματα που χρησιμοποιούνται ως κελιά μοναχών. Μέσα στο κελί όπου προσγειώθηκε ο μεγάλος πέτρινος όγκος βρισκόταν ο Λαρισαίος μοναχός, ο οποίος τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά.

Οπως ήταν φυσικό, ο ρασοφόρος τρομοκρατήθηκε και άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια και γρήγορα δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατέφθασαν στο μοναστήρι.

Εκτός από τον βράχο και τα χώματα που κατέληξαν στο κελί, καταστράφηκε και ο αγωγός ύδρευσης, με αποτέλεσμα το σημείο να γεμίσει με νερό. Οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να αλλάξουν την παροχέτευση του νερού και κατόπιν να δημιουργήσουν μια δίοδο από την οποία μπήκαν και γύρω στις 5 τα ξημερώματα κατόρθωσαν να απεγκλωβίσουν σώο τον άτυχο μοναχό, ο οποίος είχε ακινητοποιηθεί ανάμεσα σε χώματα και φερτά υλικά. Συγκινητική ήταν και η προσπάθεια του ηγουμένου και των υπόλοιπων μοναχών, οι οποίοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βοηθήσουν στην αγωνιώδη επιχείρηση, ενώ στο σημείο έφτασε και ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμων.

Αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον μοναχό στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, αλλά σε κατάσταση σοκ, και όλοι μιλούν για ένα θαύμα.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα