Τελευταίο αντίο στον «κύριο Μάκη»

15:52 9/1/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΠλήθος κόσμου αποχαιρέτησε σε βαρύ κλίμα τον ΨωμιάδηΤελευταίο αντίο στον «κύριο Μάκη»Σάββατο, Ιανουάριος 9, 2016 - 15:00

Βαρύ ήταν χθες το κλίμα στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, όπου συγγενείς, φίλοι, παράγοντες από τον χώρο του αθλητισμού αλλά και απλός κόσμος είπαν το τελευταίο «αντίο» στο Μάκη Ψωμιάδη

που άφησε την τελευταία του πνοή στα 60 του, προδομένος από την καρδιά του. Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία που εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Μαδύτου, τον οποίο είχε χτίσει ο ιερέας πατέρας του, η ταφή του «Big Mac» έγινε δίπλα στη μητέρα του, στον οικογενειακό τάφο τους.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΔΑΝΤΣΗ
Φωτό: Δημ. Γκολφομήτσος

Συγκλονισμένες από τον χαμό του ήταν η σύζυγός του Ελένη και η κόρη του Χριστίνα, ενώ ο γιος του Σταύρος έδειχνε πιο ψύχραιμος, παρά τον αβάσταχτο πόνο του. Κανείς από όσους παρευρέθηκαν δεν μπορούσε να πιστέψει ότι έφυγε από τη ζωή ο «Αγαπούλας», όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του, χρησιμοποιώντας τη δική του χαρακτηριστική έκφραση.

«Είναι άδικο αυτό που συνέβη. Μα, να περάσει τον γολγοθά της φυλακής και να χαθεί έτσι άδικα; Δεν μπορεί να το χωνέψει ο νους μου!» έλεγε στα «πηγαδάκια» στενός φίλος του εκλιπόντος, ενώ άλλοι σημείωναν: «Η οικογένειά του νομίζει ότι ζει έναν εφιάλτη. Δεν έχει συνειδητοποιήσει κανείς τι έχει συμβεί». Πέντε μήνες αφότου είχε βγει από τη φυλακή, ο Μάκης Ψωμιάδης είχε προγραμματίσει να υποβληθεί σε επέμβαση για αλλαγή βαλβίδας στην καρδιά του.

Θάλαμος νοσοκομείου

Ομως προτίμησε να κάνει Χριστούγεννα στο σπίτι με τους δικούς του ανθρώπους και όχι στον θάλαμο του νοσοκομείου, οπότε την ανέβαλε για μετά τις γιορτές. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ και της Καβάλας άφησε την τελευταία πνοή του ανήμερα τα Θεοφάνια στο νοσοκομείο «Ελπίς», στο οποίο μεταφέρθηκε εσπευσμένα, αφότου ο γιος του τον βρήκε αναίσθητο στο σπίτι του.

Παρόντες στην κηδεία ήταν -μεταξύ άλλων- ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Στράτος Γιδόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και νυν στέλεχος της ΠΑΕ Πανιώνιος Βασίλης Γκαγκάτσης, ο πρώην επικεφαλής του μπασκετικού Παναθηναϊκού Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο πρώην διεθνής σέντερ Νίκος Φιλίππου, ο πρώην γκαρντ της Ενωσης Μανώλης Παπαμακάριος, ο πρώην μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης, ο παλαίμαχος πυγμάχος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αϊδινιώτης, οι δικηγόροι Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Γιάννης Ηρειώτης, αλλά και ο γνωστός dj Βασίλης Τσιλιχρήστος μαζί με τον ραδιοφωνικό παραγωγό Γιάννη Λεουνάκη.

Στεφάνια έστειλαν τόσο η ΠΑΕ ΑΕΚ όσο και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, η οικογένεια Αναστασίας Βαρδινογιάννη, η οικογένεια Γιαννακόπουλου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ και άλλοτε εκτελεστικός διευθυντής της Super League Πατρίκ Κομνηνός, καθώς και οι ΠΑΕ Ξάνθη και Καβάλα, της οποίας ο Μάκης Ψωμιάδης υπήρξε μεγαλομέτοχος. Μήνυμα στήριξης στην οικογένεια του εκλιπόντος έστειλε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μέσω του ιερέα Γαβριήλ.

Ράκη η κόρη του και ο Μπουρούσης

Λίγο πριν από το τελευταίο αντίο στον «Big Mac» στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου ο 32χρονος Γιάννης Μπουρούσης ξέσπασε σε κλάματα και δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Αν και η ομάδα του μπασκετμπολίστα, η Λαμποράλ Κούτσα, αντιμετώπιζε το βράδυ της Πέμπτης τον Ολυμπιακό στην Ισπανία για την Ευρωλίγκα, μετά το τέλος του αγώνα εκείνος έκανε ταξίδι-αστραπή στην Ελλάδα με πτήση τσάρτερ για να σταθεί στο πλευρό της συζύγου του Χριστίνας (φωτό) και να αποχαιρετήσει τον πεθερό του. Η κόρη του Μάκη Ψωμιάδη ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ο διεθνής σέντερ, που επίσης έδειχνε συντετριμμένος, δεν την άφησε λεπτό από την αγκαλιά του και την παρηγορούσε διαρκώς, όπως και τον αδερφό της Σταύρο. Εξάλλου η σχέση του με τον «Αγαπούλα» στη διάρκεια της ζωής του ήταν εξαιρετική.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα